HARI PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON NAJKRAĆE POSETE BOLESNOM OCU: Nije mu dao ni sat vremena, a ono što mu je sad uradio je NEMILOSRDNO
Foto: Phil Noble / PA Images / Profimedia

nije ga ni spomenuo

HARI PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON NAJKRAĆE POSETE BOLESNOM OCU: Nije mu dao ni sat vremena, a ono što mu je sad uradio je NEMILOSRDNO

Pop kultura -

Princ Hari nije pominjao rak svog oca kada se pojavio u Las Vegasu da održi "ultrabritanski" govor upoređujući ragbi sa američkim fudbalom na sinoćnoj ceremoniji dodele NFL nagrada. Vojvoda od Saseksa je doleteo u Grad greha samo 24 sata nakon što je sleteo u Los Anđeles posle putovanja do Londona gde je išao da poseti svog oca, kralja Čarlsa na 45 minuta.

Nije se očekivalo da će princ Hari ponovo biti viđen sve do sledeće nedelje kada je najavljeno da će da otputuje sa Megan u Kanadu na događaj Invictus Games, ali je šokirao publiku kada se pojavio da dodeli nagradu za čoveka godine Voltera Pejtona. Pobednik, Pitsburg Stilers u defanzivnom meču Kamerona Hejvorda, bio je podjednako iznenađen dok je grlio vojvodu, pre nego što je uzviknuo: "Prinče prokleti Hari".

Hari se u četvrtak uveče pojavio u javnosti prvi put od objavljene dijagnoze raka kralja Čarlsa - ali na ovom događaju nije bilo reči o njegovom ocu, koji je započeo lečenje raka.

Nekoliko sati ranije kada je prisustvovao ceremoniji dodele nagrada sa Tomom Kruzom u Londonu, princ Vilijam se zahvalio javnosti na podršci.

Princ Hari je u utorak doleteo u London desetočasovnim letom iz Los Anđelesa i stigao u kraljevsku rezidenciju u 14.42 pre nego što je sa Čarlsom proveo oko 45 minuta.

Hari, koji je bio otuđen od svog oca i brata princa Vilijama otkako je napustio kraljevski život, zatim se brzo vratio u LA i sutradan je već bio u Vegasu na pomenutom događaju. Lekari su otkrili kraljev rak dok su lečili monarha od uvećane prostate nešto više od nedelju dana ranije, navodi Palata. Vratio se na svoje imanje u Sandringemu da se oporavi nakon lečenja, stigavši kraljevskim helikopterom oko 16.20 časova. On i Hari su imali 'kratki sastanak' pre nego što su Kralj i Kamila odvezeni u Bakingemsku palatu gde ih je čekao helikopter da ih odveze u Sandringem u Norfolku. Veruje se da vojvoda nije video svog brata Vilijama ili snaju Kejt Midlton, koja se oporavlja od operacije abdomena i na produženom odsustvu.

- Vilijam je danas pokazao da se odrekao Harija, ne želi da ga poznaje, a verovatno ga više ni ne voli. Hari jednostavno nije deo njegovog života, rekla je za DailiMail.com kraljevski stručnjakinja, Dženi Bond.

princ Hari, princ Vilijam
foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

- Taj raskol je sada toliko dubok, a to se pokazalo time što je Hari bio ovde, a oni se nisu ni sastali, toliko dubok da se zaista pitam da li se može ikada, ikada popraviti.

Hari je preleteo više od 8.000 milja od Los Anđelesa do Londona nakon što ga je otac obavestio o svojoj dijagnozi. Putovao je bez svoje dvoje male dece, princa Arčija, četiri, i princeze Lilibet, dve. Bio je to njihov prvi zvanični lični sastanak od sahrane pokojne kraljice Elizabete II u septembru 2022. Princ jeste prisustvovao Čarlsovom krunisanju u Vestminsterskoj opatiji u maju prošle godine, ali nije viđen u interakciji sa novokrunisanim kraljem i kraljicom.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track