SAD PUCA NA POBEDU: Tri puta je bila na Evroviziji, pesmu joj je radio MILAN STANKOVIĆ, a njen glas čujete u reklamama
Foto: Gojko Krnić

Ivana Vladović

SAD PUCA NA POBEDU: Tri puta je bila na Evroviziji, pesmu joj je radio MILAN STANKOVIĆ, a njen glas čujete u reklamama

Pop kultura -

Krhka dama moćnog glasa Ivana Vladović dobro je poznata fanovima nacionalnog takmičenja Pesma za Evroviziju i same Evrovizije. Godine 2019. na tadašnjoj Beoviziji nastupala je s baladom "Moja bol", a 2022. u duetu sa Jovanom Stanimirović izvela je numeru "Prijaće ti", navodi se saopštenju.

Ivana Vladović
foto: Gojko Krnić

Sem toga, Ivana je tri puta učestvovala na Evroviziji kao prateći vokal - 2015. u Beču uz Nenada Kneževića Kneza, 2018. sa Vanjom Radovanovićem i naredne godine sa Nevenom Božović u Tel Avivu.

Nevena Božović
foto: Printscreen

Ovog puta, rešila je da se takmiči numerom „Jaka“ koju je napisao njen dugogodišnji saradnik Milan Stanković SevdahBABY. „Ovu pesmu posvećujem svim devojkama i ženama, jer smatram da smo jake i onda kada mislimo da smo slabe. Brz i savremen način života stalno nam nameće nove zadatke i izazove, koje je sve teže rešiti. Emotivne i ranjive, mi moramo da nađemo snage da budemo superiorne u svim segmentima života, a da pritom ostanemo ženstvene i nežne. I zato je „Jaka“ omaž slabijem polu, koji je sve sem slab“ ističe Ivana.

Ivana Vladović
foto: Gojko Krnić

Vladovićeva među svojim kolegama slovi za vrhunskog profesionalca, jer je sa mnogima sarađivala kao prateći i studijski vokal, a njen glas često čujete u reklamama i sinhronizacijama. Pored decenijskog staža u bendu Euterpa, od 2010. godine radi kao vokalni učitelj i mnoga poznata imena su kod nje učila i uče tehniku i različite stilove pevanja.

Stoga u Pesmu za Evroviziju ulazi hladne glave i s maksimalnom verom u sebe.

„Nije moje da upoređujem svoju i pesme ostalih takmičara - to je posao žirija i publike. Ima tu divnih numera, sjajno otpevanih i odlično produciranih. No, mnogo toga zavisi od atmosfere, kvaliteta performansa i sreće. Ja ću "Jaku" izvesti na najbolji mogući način, nadajući se onoj narodnoj "treća sreća". Ako vam se bude svidela, podržite me“, poručuje Ivana.

Ivana Vladović
foto: Gojko Krnić

Pored Vladovićeve, na nacionalnom izboru za predstavnika na Evroviziji učestvuje još 27 takmičara. Isti će nastupati u dva polufinala 27. i 29. februara, a najboljih osam iz obe večeri takmičiće se u finalu 2. marta na programu Radio televizije Srbije.

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track