Kralj Čarls viđen je danas kako se vraća u London radi dodatnog lečenja raka nakon svog prvog javnog pojavljivanja u Sandringemu u nedelju.

75-godišnji monarh sleteo je u Klarendon Haus kraljevskim helikopterom nakon što je proveo nedelju dana u Norfolku posle objave da mu je dijagnostikovan rak.

kralj-carls-profimedia0846121898.jpg
Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia 
foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Kralj je bio sa svojom suprugom kraljicom Kamilom pored sebe dok su ih vozili u Klarens Haus.

Kraljica je vodila svoj kraljevski dnevnik veridbi i prošle nedelje je rekla da je njen muž „izuzetno dobro s obzirom na okolnosti“.

kralj-carls-kraljica-kamila-profimedia0846121153.jpg
ordan Pettitt / PA Images / Profimedia 
foto: ordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Ona je rekla da je Kralj, koji je prošle nedelje bio podvrgnut prvom tretmanu protiv raka, bio "veoma dirnut" svim porukama podrške koje je dobio od javnosti.

Kralj je prošle nedelje izrazio "srdačnu zahvalnost" britanskoj javnosti na "mnogim porukama podrške i dobrim željama", skoro nedelju dana nakon što je objavljeno da se leči od "oblika raka".

kralj-carls-profimedia0845571278.jpg
PA / PA Images / Profimedia 
foto: PA / PA Images / Profimedia

Podsetimo, Bakingmeska palata je prošlog ponedeljka objavila da je kralju dijagnostikovan karcinom tokom boravka u bolnici zbog rutinske operacije uvećane prostate. Detalji o njegovoj bolesti nisu otkriveni, a zbog toga je otkazao sve svoje javne angažmane.

(Kurir.rs/ Daily Mail/ L. S)