SEDAM GODINA NAKON ROĐENJA ĆERKE SAZNAO DA NIJE NJEGOVA: Skončao je TRAGIČNO, a pre smrti se vratio POROCIMA zbog NESREĆNE LJUBAVI
Foto: Valdmanis / United Archives / Profimedia

NAJUSPEŠNIJI MUZIČAR KOJI JE PREVAZIŠAO GRANICE SVOJE ZEMLJE

SEDAM GODINA NAKON ROĐENJA ĆERKE SAZNAO DA NIJE NJEGOVA: Skončao je TRAGIČNO, a pre smrti se vratio POROCIMA zbog NESREĆNE LJUBAVI

Pop kultura -

Johan Hans Helcel bio je austrijski muzičar, pop, rok i hip-hop zvezda umetničkog imena Falko.

Svetsku slavu stekao je hitovima poput "Rock Me Amadeus", "Der Kommissar", "Vienna Calling", "Jeanny", "The Sound of Musik" i "Coming Home".

Prodao je 20 miliona albuma i 40 miliona singlova, te je najprodavaniji austrijski pevač svih vremena i jedini Austrijanac koji je dospeo na američke muzičke lestvice.

Falko je rođen 19. februara 1957. godine i sada bi slavio 67. rođendan, a poginuo je u saobraćajnoj nesreći 6. februara 1998.

O njegovoj smrti kružile su razne teorije, a 19 godina kasnije, njegov najbolji prijatelj i bivši menadžer Hans Rajniš progovorio je o nesreći u dokumentarcu "Kabela 1".

Tada je rekao kako je pevač danima pre svoje smrti konzumirao drogu i alkohol, jer je pao u očaj zbog nesrećne ljubavi.

"Oko šest nedelja pre svoje smrti upoznao je lokalnu devojku Selinu, koja je živela u mestu Kabarete" rekao je Rajniš.

Falko se čak preselio kako bi joj bio što bliže, ali otac devojke, lokalni gradonačelnik protivio se njihovoj ljubavi, jer mu se nije sviđala Falkova burna prošlost. Selina je poslušala oca i udaljila se od pevača, a Falko je, navodno, zbog toga opet počeo da konzumira narkotike, nakon što je dve godine bio "čist".

"Tri dana je jako mnogo pio i uzimao je drogu", ispričao je Rajniš. Falko je poginuo 13 dana pre svog 41. rođendana, u sudaru s autobusom u Dominikanskoj Republici. Prema nalazima obdukcije, u organizmu je imao 1,5 promila alkohola, kokain i marihuanu.

Od narkotika je postao zavisan 80-ih i 90-ih godina prošlog veka, dok je bio na vrhuncu karijere.

Njegovi poznanici opisivali su ga kao kompleksnu osobu. Bio je ambiciozan, ekscentričan, brižan, egoističan i duboko nesiguran.

Ljubavni život obeležila mu je veza s Isabelom Vitkovic, koja je 1986. rodila devojčicu koju su nazvali Katarina Bjanka. Venčali su se dve godine kasnije, a njihov odnos bio je turbulentan i brak im je kratko trajao.

Falko je verovao da je Katarina njegova biološka ćerka do njene sedme godine, kada je DNK test pokazao da ipak nije.

Nakon toga odnos Katarine i Falka postao je čudan. Bili su u kontaktu, ali ona je uzela majčino prezime i tvrdila je da ju je otac isključio iz testamenta. Kada je Falko poginuo, Katarina je imala 12 godina, a s njegom majkom Marijom Helcel pomirila se tek pre njene smrti, u aprilu 2014. godine.

Katarina je 2008. godine objavila memoare "Falco war mein Vater" (Falko je bio moj otac).

Falko je pre smrti planirao povratak na scenu i posthumno je objavljen njegov album "Out of the Dark (Into the Light)".

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S)

Bonus video:

05:14

TITO SE POTRUDIO DA SE NJEGOVA SRBOUBILAČKA BIOGRAFIJA NE ZNA! Istoričar Cvetković: Ovaj momenat je po Brozovoj želji IZBRISAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track