ČARLS JE SAVETOVAO VILIJAMA DA URADI OVO DOK JOŠ IMA VREMENA: Kralj ne želi da njegov sin pati kao što je on patio (FOTO)
Foto: imago stock&people / Profimedia

evo šta mu je rekao

ČARLS JE SAVETOVAO VILIJAMA DA URADI OVO DOK JOŠ IMA VREMENA: Kralj ne želi da njegov sin pati kao što je on patio (FOTO)

Pop kultura -

Britanski kralj Čarls III imao je poseban savet za svog starijeg sina, prestolonaslednika princa Vilijama, dok traje borba monarha sa rakom. Princ od Velsa menje oca u pojedinim dužnostima, a sinoć je kao predsednik BAFTA bio na doeli nagrada briatsmke akadmeije filmske i televizijske umetnosti, što je bio njegov prvi angažman visokog ranga nakon što je porodicu zadesila dupla kriza izazvana problemom Čarlsa i zdravstvenim stanjem Kejt Midlton koja je 16. januara podvrgnuta operaciji abdomena, a sada se oporavlja u Vindzoru.

Poznata autorka Ingrid Sevan koja je napisala knjigu o vaspitanju kralja Čarlsa III "Moja majka i ja", objasnila je da je kralj savetovao princa Vilijama da se fokusira na porodicu, odnosno na Kejt Midlton i njihovu decu.

kralj Čarls
foto: Paul Marriott / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Čarls je uvek na prvo mesto stavljao dužnost jer je to činila njegova majka. I to je ono što je Dajana rešila da ne uradi", rekla i napomenula da je kralj sigurno ohrabrio Vilijama da provodi više vremenasa sa suprugom i mališanima.

Kraljeva rečenica glasila je u ovom stilu: "Ne želim da preuzmeš nikakve kraljevske dužnosti dok to apsolutno ne moraš".

Ingrid je dodala da je to Čarlsov način da Vilijamu koji je juče bio u centru pažnje na BAFTA događaju kaže: "'Ne moraš to da radiš, budi sa svojom mladom porodicom. Uživaj dok možeš. Čekaju vas godine i godine i godine kraljevskih dužnosti".

U prošlosti su kraljevski stručnjaci tvrdili da je Čarls kao dečak bio bliži baki, kraljici majci nego Elizabeti III kao i da je njegovo detinjstvo bilo teško.

princ Vilijam, BAFTA, Kejt Blančet
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Govoreći za dokumentarac ITV-a autorkia Ketrin Mejer rekla je: "Odrastao je u izolovanom svetu, nazvala sam to planeta Vindzor koja funkcioniše po drugačijem skupu pravila od planete Zemlje. Izgleda i zvuči kao naša, ali je vrlo usamljena.

Bio je vrlo mlad kad je njegova majka postala kraljica i veza koju je imao sa majkom nikada nije bila tako jaka kao što je možda trebalo da bude jer je ona imala mnogo obaveza. Deca su u to vreme živela na najvišem spratu Palate gde je je bilo krilo vrtića i kraljica je posećivala svoju decu".

U međuvremenu, pokojna prineza Dajana bila je pre svega posvećena deci, Vilijamu i Hariju.

"Živim za svoje sinove. Bez njih bih bila izgubljena", rekla je jednom. U novembru 1985. naglasila je: "Ono što je najvažnije, moja uloga je da budem majka i supruga. To je ono što pokušavam da postigne: hoću li uspeti u tome e druga stvar, ali pokušavam", prenosi Daily mail.

Podsetimo, bakingemska palate je petog februara saopštila da kralj ima rak. Neizvesno je koliko će oporavak trajati.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

02:20

DAN KADA SAM SAZNALA ZA BOLEST OSTAO JE U STRAŠNOM SEĆANJU Mina u opakoj borbi: Ulazak u veliku bolnicu BIO JE HOROR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track