NEVERNE BEBE PRVI PUT U HRVATSKOJ: Tokom 3 decenije karijere nikada nisu posetili susede, a razlog je neverovatan
Foto: Marijana Rajić

foto

NEVERNE BEBE PRVI PUT U HRVATSKOJ: Tokom 3 decenije karijere nikada nisu posetili susede, a razlog je neverovatan

Pop kultura -

Članovi grupe "Neverne bebe" upravo su se vratili sa zagrebačke promocije lp izdanja "Hodaj".

Promociji je prisustvao veliki broj novinara, kritičara, prijatelja grupe i kolega, među kojima i Vanna, Sead Zele Lipovača, Tina Kresnik (Parni valjak), Marko Vukes, Dražen Šolc, a prisutne su putem video poruka pozdravili i Neno Belan, Sergej Ćetković, Maja Sar, Dejan Cukić. Sve to moći će da se vidi i u kultnoj dvosatnoj tv emisiji "Glazbeni šou" Dalibora Petka.

Neverne bebe
foto: Marijana Rajić

Obostrano zadovoljstvo je izraženo i od strane benda i domaćina što su se dve najveće izdavačke kuće, PGP RTS i Croatia records udružile u zajedničkom poduhvatu predstavljanja muzike Nevernih beba na hrvatskom tržištu, što je prvi put za vreme tri decenije duge karijere. Reč je o svojevrsnom apsurdu jer je grupa koja važi za jednu od najvećih regionalnih koncertnih atrakcija do sada imala čak 2350 koncerata, ali nijedan u Hrvatskoj.

Neverne bebe
foto: Marijana Rajić

- Objektivni razlog je svakako nastanak benda 1993.godine, nakon raspada nekadašnje države. Onima koje je medijski prostor poznavao iz ranijeg perioda svakako je bilo daleko lakše da i kasnije promovišu svoju muziku. Ovo je važna karika u našoj karijeri jer u Hrvatskoj imamo veliki broj fanova i poštovalaca, kao i prijatelja sa kojima su nas spojili muzika i sličan umetnički senzibilitet (Aki Rahimovski, Vanna, Neno Belan...) - zadovoljan je Milan Đurđević, frontmen grupe, koji je za leto i jesen najavuo nastupe u Hrvatskoj i Sloveniji na festivalima i drugim koncertnim događajima.

Neverne bebe
foto: Marijana Rajić

Njihov osmi studijski album "Hodaj" odneo je sve prestižne regionalne nagrade kao najbolji rok album u prošloj godini.

Neverne bebe
foto: Marijana Rajić

Novi spot za numeru Divlje svinje objavljen je pre nekoliko dana i prava je poslastica za poklonike "ranih radova" popularne grupe. Delom je sniman na Beer festu u Beogradu 2021, a predstavlja rimejk jedne od kultnih pesama iz prvog dela progresiv-rok karijere grupe.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

02:12

EL FUEGO, BEND U USPONU! Pesma je postala viralna, A OVAJ POZNATI PEVAČ IM JE POMOGAO ZA SVE: On je prosto fenomenalna osoba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track