"VOĐA JEZIVOG KULTA NATERAO ME JE DA SE UDAM ZA NJEGOVOG SINA" Slavna glumica otkrila SVE STRAHOTE sekte u kojoj je bila 10 godina
Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

iznela sve u memoarima

"VOĐA JEZIVOG KULTA NATERAO ME JE DA SE UDAM ZA NJEGOVOG SINA" Slavna glumica otkrila SVE STRAHOTE sekte u kojoj je bila 10 godina

Pop kultura -

Betani Džoj Lenc, zvezda kultne serije "One Tree Hill", otkrila je naslovnicu svojih novih memoara i po prvi put navela ime kulta u kom su je zlostavljali i kontrolisali svaki aspekt njenog života, a u kom je provela deceniju svog života. Evo šta je do sada otkrila.

Njeni novi memoari, "Večera za vampire", će detaljno opisati život glumice, kantautorke i bivše zvezde serije "One Tree Hill" – uključujući i godine koje je provela u kultu u kom su je zlostavljali.

Betani Džoj Lenc
foto: Xavier Collin/Image Press Agency / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Betani Džoj Lenc otkrila je da otkako je napustila grupu, deset godina je išla na psihoterapiju, kako bi joj pomogla da se izleči.

"Naterali su me da se udam za vođinog sina"

Kao jedinica, Betani je oduvek žudela za pripadanjem i ronašla je sigurno utočište u grupi za proučavanje Biblije sa drugim članovima industrije, ali se to "ubrzo pretvorilo u nešto zlokobnije — polako ispletenu mrežu manipulacije, zlostavljanja i straha pod maskom crkvenog saveza zvanog Porodica velike kuće", objasnila je u knizi.

Betani Džoj Lenc
foto: Brad Barket / Getty images / Profimedia

Kako je ulazila sve dublje i dublje u grupu, Betani se preselila u porodično naselje na severozapadu Pacifika, gde ju je, kako kaže, "glavni sveštenik i vođa" naterao da se uda za jednog od njegovih sinova. Ona opisuje kako je izgubila milione svog TV prihoda, kao i svoju ličnu autonomiju.

Plašila se reakcija na knjigu

Proces je bio izazovan za nju, ali ne zbog pisanja.

- Ja sam pisac u srcu, pa mi lako pada pisanje o svemu. Istraživanje uspomena i stvarno suočavanje sa njima može biti izazovno - ali ja to radim. Oporavak izgleda drugačije za sve, u zavisnosti od vašeg iskustva traume, kaže ona i objašnjava kako je izgledao njen izlazak iz kulta.

Betani Džoj Lenc
foto: Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Morala sam da počnem od osnove svog ličnog razumevanja Boga i iskustava koja sam imala. A onda je bilo potrebno mnogo toga da bih mogla da se vratim onome što sam bila pre i da se toga setim, a zatim da priznam da je bilo toliko toga što jednostavno nisam znala.

Pored rada na svojoj knjizi, glumica i kantautorka je takođe bila fokusirana na svoju muziku otkako se prošlog leta preselila u Nešvil. Nakon što je devet sezona igrala dobrodušnu Hejli Džejms Skot u popularnoj drami, ona takođe radi na nostalgičnom podkastu "Drama Queens" sa svojim bivšim koleginicama iz serije, Sofijom Buš i Hilari Barton.

Betani Džoj Lenc
foto: Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Plašila se kakve će biti reakcije kada njena knjiga u pitanju, ali kao što se desilo i na podkastu, "došla sam do zaključka da teške stvari treba da se dele, a ne skrivaju. To može biti od pomoći i isceljenja."

Knjiga "Večera za vampire" će 22. oktobra 2024. biti u slobodnoj prodaji, dok je danas možete nabaviti samo u pretprodaji.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

07:57

POČELI STE RAT- ZNALI STE POSLEDICE Avram Izrael surov: Vlada kult smrti! Znamo da države u susedstvu neće primiti Palestince

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track