EVO KAKO IZGLEDA TEYA DORINA MAJKA: Jasna je novinar i bavi se VLAŠKOM MAGIJOM, a njena ćerka je jedan od glavnih favorita na PZE
Foto: Printscreen/RTS

znate li je?

EVO KAKO IZGLEDA TEYA DORINA MAJKA: Jasna je novinar i bavi se VLAŠKOM MAGIJOM, a njena ćerka je jedan od glavnih favorita na PZE

Pop kultura -

Pevačica Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, jedan je od najvećih favorita na takmičenju "Pesma za Evroviziju" i mnogi su ubeđeni da će upravo ona predstavljati Srbiju u Malmeu ove godine.

Pesma za Evroviziju 24
foto: Printscreen/RTS

O privatnom životu ove pevačice malo se zna, a njeni uspesi govore mnogo o njoj. Poznato je da je ostala bez oca, zbog čega pesmu "Džanum" (Moje more) i dalje peva gutajući suze.

Jasna Jojić
foto: kurir tv

Ipak, malo ko zna da je i njena majka poznata ličnost. Jasna Jojić je novinarka i etnolog, koja se kroz svoju karijeru bavila radom o Timočkoj krajni i Boru, a u poslednje vreme posvećena je istraživanju i razumevanju vlaške magije.

Jasna Jojić, Nada Stojanović, doktorka, slave
foto: Kurir televizija

Ona je svoju prvu knjigu na tu temu napisala 1999. godine, a ta studija nosila je ime "Čuda vlaške magije". U njoj su skupljena iskustva i ispovesti vlaških vračara. Naknadno Jasmina objavljuje još dve knjige na tu temu "Vlaška magija 1" i "Vlaška magija 2", a pisala je i o lekovitim biljkama.

Njena ćerka Teya Dora posvetila se muzici, a studirala je Berkli koledžu za muziku. Pisala je pesme za Nikoliju, Anastasiju Ražnatović i Natašu Bekvalac, a radila je i sa Cobijem. Njena pesma Džanum, vrlo se brzo probila i postala je jedna od najpopularnijih pesama na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

04:46

Teya Dora - Moja pesma ima srpsku melodiju, upakovanu u moderan zvuk i jaku poruku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track