NEVEROVATNA PODUDARNOST MARIJE ŠERIFOVIĆ I TEYA DORE: Nakon ovoga je MOLITVA pobedila na Evroviziji, a isto se sad dešava RAMONDI
Foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić

VESNIK POBEDE

NEVEROVATNA PODUDARNOST MARIJE ŠERIFOVIĆ I TEYA DORE: Nakon ovoga je MOLITVA pobedila na Evroviziji, a isto se sad dešava RAMONDI

Pop kultura -

Na takmičenju "Pesma za Evroviziju" pobedila je pevačica Teodora Pavlovska, poznatija pod umetničkim imenom Teya Dora, koja je predstavljala svoju pesmu "Ramonda".

Teya dora je bila jedan od najvećih favorita od samog trenutka, a kada na društvenim mrežama mnogi su navijali za nju. Pevačica je u finalu nastupala pod rednim brojem 4, a mnogi verni fanovi Evrovizije odmah su uočili važan znak koji se krije iza toga.

Marija Šerifović jedina je uspela da dovede Evroviziju u Srbiju i to kada je 2007. godine u Helsnikiju odnela pobedu. Zanimljiva veza sa Teya Dorom leži upravu u broju pod kojim je naša pobednica nastupala na tadašnjoj Beoviziji.

Marija je se tada takmičila pod rednim brojem četiri, kao i Teya Dora sada, a to se može protumačiti i kao vesnik Teya Dorine pobede u Malmeu ove godine.

Podsetimo, Teya Dora je prvi izbor žirija od kojih je dobila 12 poena, međutim glasovi publike stavili su je na drugo mesto, odmah iza Breskvice, koja joj je sa pesmom "Gnezdo orlovo, bila najveća konkurencija. Međutim, kada su se poeni spojili, Teodora i njena lila ramonda imale su ukupno 22 poena i time se našle na ubeljivom prvom mestu. Breskvica je bila na drugom sa sedamnaest poenda, dok je na trećem bila Zorja, na četvrtom Konstrakta, a na petom Zejna.

PZE, Pesma za Evroviziju, Pesma za Evroviziju 24
foto: Nenad Kostić

Žiri i publika nisu bili istog mišljenja, a evo kako izgleda konačna tabela:

  1. Teya Dora - Ramonda
  2. Breskvica - Gnezdo orlovo
  3. Zorja - Lik u ogledalu
  4. Konstrakta - Novo, bolje
  5. Zejna - Najbolja
  6. Dušan Kurtić - Zbog tebe živim
  7. Bojana i David - No, no, no
  8. Džordži - Luna park
  9. Lena Kovačević - Zovi me Lena
  10. Hristina - Bedem
  11. Keni nije mrtav - Dijamanti
  12. Iva Lorens - Dom
  13. Mira - Percepcija
  14. Marko Mandić - Dno
  15. Nemanja Radošević - Jutra bez tebe
  16. Milan Bujaković - Moje, tvoje

Bonus video:

00:06

Besna Breskvica napustila u Košutnjak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track