INTERNETOM KRUŽI TEORIJA ZAVERE O SMRTI KRALJA ČARLSA: Kolektivna histerija se otela kontroli, u sve su umešali i BBC
Foto: Profimedia

NEMA KRAJA BIZARNIM NAGAĐANJIMA

INTERNETOM KRUŽI TEORIJA ZAVERE O SMRTI KRALJA ČARLSA: Kolektivna histerija se otela kontroli, u sve su umešali i BBC

Pop kultura -

Brojne teorije zavere danima se razvijaju u vezi sa "nestankom" princeze od Velsa. I dok se svi pitaju šta se dešava sa Kejt Midlton, da li je ona uopšte živa i zdrava, ili se čak navodno nalazi u mentalnoj ustanovi, nakon što je objavljeno da se čeka "važno saopštenje britanske kraljevske porodice", odmah su svi pomislili na najgore i u čitavu priču "upleli" i kralja Čarlsa. Mrežama, pogotovo na Tviteru (X), i to sa verifikovanih profila krenule su insinuacije da je kralj navodno preminuo od raka.

Kejt Midlton
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Princeza od Velsa nije viđena na fotografiji još od Božića, a onda se, pre nekoliko dana pojavila slika koju je objavila Kensingtonska palata za koju kažu da je fotošopirana. Spekulacije su postale preterane, a mnogi na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru, ubeđeni su da Bakingemska palata nešto krije, piše Newsweek.

Britanski mediji kao da u situaciji punoj nelogičnosti i prostora za razvijanje teorija samo žele da doliju ulje na vatru, pa je tako "The Sun" juče objavio vest, bez fotografija, a na osnovu svedočenja očevidaca da je Kejt viđena sa svojim suprugom na omiljenoj farmi "srećna i zdrava".

Kejt Midlton
foto: John Rainford / Sipa Press / Profimedia

Pomahnitala atmosfera pretila je da zahvati i kralja tokom vikenda nakon naizgled neosnovanih glasina da je timu BBC Events-a savetovano da se pripremi za veliko saopštenje.

Jedan post, pregledan 1,5 miliona puta, glasio je: "BBC je navodno obavešten da pazi na 'izuzetno važno' kraljevsko saopštenje".

"Prema izveštajima, produkcijska jedinica BBC Events-a je obaveštena da pazi na 'veliku najavu' kraljevske porodice u svetlu trenutne zdravstvene krize", navodi se.

kralj Čarls
foto: PA / PA Images / Profimedia

Ovo je zauzvrat navelo neke na spekulacije da je kralj Čarls preminuo.

Za početak, prva osoba koja će biti obaveštena biće britanski premijer Riši Sunak, a zatim članovi britanskog kabineta, što znači da će vesti hijerarhijskim putem putovati do velikog broja državnih službenika britanske vlade.

Međutim, nema očiglednog razloga, niti je ponuđeno objašnjenje zašto je za BBC rečeno da se pripreme za "saopštenje", ali nijedno saopštenje ne stiže danima kasnije.

kralj Čarls
foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Njuzvik ima informacije da kralj ove nedelje nastavlja sa svojim smanjenim dužnostima, kao što je bio slučaj od kada mu je dijagnostikovan rak.

Kasnije je utvrđeno da je informacija o pripremanju za "izuzetno važno kraljevsko saopštenje" bila lažna, a da je crna slika koju je BBC držao na profilu tu već mesec dana, te da nije signal za tugovanje povodom bilo čije smrti, prenosi "Telegraf".

Slične neosnovane tvrdnje kruže i za Kejt Midlton, ali ništa zvanično još nije rečeno.

(Kurir.rs/ Telegraf/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track