BIO ŽIRANT KOLEGINICI ZA KREDIT, SAD OTPLAĆUJE NJENE DUGOVE Glumac banci mora da vrati 12.000 €, ovako je upao u DUŽNIČKO ROPSTVO
Foto: Printscreen/Youtube/24sata

snalazi se

BIO ŽIRANT KOLEGINICI ZA KREDIT, SAD OTPLAĆUJE NJENE DUGOVE Glumac banci mora da vrati 12.000 €, ovako je upao u DUŽNIČKO ROPSTVO

Pop kultura -

Hrvatski glumac Kristijan Ugrina (51) godinama otplaćuje tuđe kredite, pa se zbog toga našao u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Kako su pisali mediji, on je jedno vreme radio i kao dostavljač brze hrane.

On je pristao je da bude žirant za kredit jer je želeo da pomogne koleginici koja je bila starija. Međutim, u jednom momentu ona je prestala da plaća rate, pa su njemu počeli da skidaju novac sa računa, a njegova koleginica je u međuvremenu preminula.

Kristijan Ugrina
foto: Printscreen/Youtube/24sata

Kristijan je zbog tog duga upao u tešku finansijsku situaciju, a povodom svega se oglasila Anđelka Mustapić, dobra prijateljica pokojne glumice, koja je molila Ugrinu za pomoć.

- Ima ljudi koji – uprkos svemu – ostaju dobri. Takav je naš popularni glumac Kristijan Ugrina. Javnost je već nekoliko puta obaveštena o „njegovom slučaju”. Ugrina nije dozvolio novinarima da prenose šta se dešava u njegovom životu, te je rekao samo da je 2011. godine dva puta bio garancija za svoju koleginicu i suprugu svog omiljenog profesora sa Akademije dramske umetnosti u Zagrebu i da je zbog toga završio u 'dužničkom ropstvu'. Glumica nije otplaćivala kredit, pa mu je banka redovno, mesečno, skidala rate sa bankovnog račun zbog čega je, pored glumačkog posla, morao da radi mnogo toga: od izgradnje do dostavljanja hrane po gradu - napisala je Anđelka i dodala da je glumica preminula pre četiri godine.

Dug od 12.000 evra

- Banka mu je sredinom meseca izvršila blokade zbog oko 12.000 evra preostalog duga pokojne koleginice. Do 2020. otplatio je toliko njenog ukupnog duga za koji je garantovao.

Inače, glumica je bila Ugrinova prijateljica, a njen muž najuticajniji i najomiljeniji sagovornik.

Kristijan Ugrina
foto: Printscreen/Youtube/24sata

- Glumicu sam upoznala 1983. godine, na bolničkom krevetu kao 'otpušteni pacijent'. Bila je teško, smrtno bolesna, a kasnije, možda kao rezultat toga, teško se razbolela od poroka, zavisnosti, što ju je na kraju, bukvalno, koštalo života, a verujem i njenog muža, koji je umro šest godina pre nje - rekla je Anđelka.

- Zato objavljujem opštu uplatnicu, verujući da ćemo mu mi kao Fejsbuk zajednica pružiti ruku pomoći i osloboditi ga blokade, tereta koji više ne može da podnese. On ne želi da objavim ime glumice za koju je bio žirant, na čemu sam mu neizrecivo zahvalna - istakla je ona.

(Kurir.rs / Blic / T.B.)

Bonus video:

01:11

NEDA IZ NOVOG SADA RATU ZA STAMBENI KREDIT PLAĆA 25 ODSTO MANJE: Situacija je olakšana! Smanjenje obuhvatilo 100.000 korisnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track