OGLASIO SE DIREKTOR BOLNICE GDE JE POKUŠANO HAKOVANJE PODATAKA O KEJT MIDLTON: Evo šta je imao da kaže o skandalu koji trese dvor
Foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

ISTRAGA TRAJE

OGLASIO SE DIREKTOR BOLNICE GDE JE POKUŠANO HAKOVANJE PODATAKA O KEJT MIDLTON: Evo šta je imao da kaže o skandalu koji trese dvor

Pop kultura -

Oglasio se direktor bolnice gde je pokušano razotkrivanje podataka o Kejt Midlton. Evo šta prvi čovek klinike u kojoj je princeza od Velsa operisana 16. januara kaže o ovom skandalu koji je usledio kao nastavak nezapamćene afere koja prati suprugu princa Vilijama, poslednja dva meseca.

Izvršni direktor londonske klinike gde je operisana Kejt Midlton rekao je da će će preduzeti svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci dok se istražuju navodi da je barem jedan član osoblja pokušao da otkrije medicinsku dokumentaciju princeze od Velsa. Pokrenuta je zbog toga hitna istraga.

Kejt Midlton, prestižna bolnica, London
foto: Lucy North / PA Images / Profimedia Slično

"Svako na klinici vrlo je svestan naših ličnih, profesionalnih, etičkih i zakonskih dužnosti u pogledu poverljivosti podataka o pacijentima. Veoma smo ponosni na izuzetnu negu i diskreciju koju pokušavamo da pružimo svim pacijentima koji nam svakodnevno poklanjaju svoje poverenje.

Imamo postavljene sisteme za praćenje upravljanja informacijama o pacijentima i, u slučaju bilo kakvog kršenja, preduzeće se svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci.

Kejt Midlton, prestižna bolnica, London
foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U našoj bolnici nema mesta za one koji namerno iznevere poverenje bilo kog od naših pacijenata ili kolega", prenosi Daily mail.

Princeza je navodno upoznata sa detaljima, dok je portparol Kensingtonske palate rekao: "Ovo je pitanje za londonsku kliniku".

Kejt Midlton, prestižna bolnica, London
foto: Jeff Moore / PA Images / Profimedia

Saga o Kejt Midlton dobila je juče prilično skandalozan nastavak. Zatišje je bilo kratko, a onda je usledila velika bura. Saznaje se da je osoblje privatne londonske bolnice pokušalo da razotkrije medicinsku dokumentaciju o njoj. Nadležni u privatnoj bolnici odbili su da otkriju da li i dalje radi osoblje koje je pokušalo da sazna sadržaj zdravstvenog kartona Kejt Midlton.

Prestižna klinika gde je operisan i kralj Čarls odbila je da da odgovor na pitanje kada se prvi put saznalo za navodno kršenje pravila i da li je odgovorno osoblje suspendovano dok traje istraga, pisao je ranije danas Daily mail.

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Britanski lits kontaktirao je Londonsku kliniku za više detalja. Rečeno je da je "primljen izveštaj o kršenju", da je u procesu "procena dostavljenih informacija". Rečeno je i da je osoblje "ostalo krajnje šokirano i izbezumljeno" što je "kolega od poverenja" mogao da uradi takvo kršenje "poverenja i etike".

Kejt Midlton je do sada zadesilo više skandala među kojima je možda i najveći onaj vezan za sliku objavljenu za Dan majki, 10. marta. Priznala je da je uređivala tu fotografiju, a nagađa se da je fotošopirana i slika nje i Vilijama ispred dvorca u Vindzoru koja je sa javnosti podeljena nekoliko dana kasnije. Nije mnoge ubedila ni slika princeze u Vindzoru, na kojoj je sa majkom Kerol Midlton (ranije ovog meseca).

Kejt Midlton
foto: Prince of Wales/Kensington Palac / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Londonska klinika nije mogla da potvrdi tačan datum kada se desilo kršenje, a afera je usledila nakon što je objavljen snimak princeze i princa od Velsa koji je inicirao novi talas teorija zavera.

"Ovo je veliki sigurnosni prekršaj i neverovatno štetan za bolnicu, s obzirom na njen neukaljan ugled u lečenju članova kraljevske porofdice. Viši šefovi bolnica kontaktirali su Kensingtonsku palatu odmah nakon što im je skrenuta pažnja na incident i uverili su palatu da će sprovesti potpunu istragu.

Celo medicinsko osoblje ostalo je potpuno šokirano i izbezumljeno zbog optužbi i jako su povređeni što je kolega od poverenja mogao da navodno bude odgovoran za takvu povredu poverenja i etike", rekao je izvor za Mirror.

(Kurir.rs / Daily mail / Blic žena / T.B.)

Bonus video:

01:42

GRAĐANIMA USKORO DOSTUPNI SAVREMENI LEKOVI PROTIV RAKA! Direktor Instituta za Kurir TV: U naredna dva meseca ih očekujemo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track