3 OSOBE OKRIVLJENE ZA PROVALU I POKUŠAJ PRISTUPANJA MEDICINSKOJ DOKUMENTACIJI KEJT MIDLTON: Kraljevska porodica šokirana
Foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Jeff Moore / PA Images / Profimedia

jezivo

3 OSOBE OKRIVLJENE ZA PROVALU I POKUŠAJ PRISTUPANJA MEDICINSKOJ DOKUMENTACIJI KEJT MIDLTON: Kraljevska porodica šokirana

Pop kultura -

Tri radnika londonske klinike se našlo pod istragom rukovodstva zbog tvrdnji da su pokušali da pristupe privatnoj medicinskoj dokumentaciji Kejt Midlton.

Kejt Midlton, prestižna bolnica, London
foto: Lucy North / PA Images / Profimedia Slično

Svi oni su zaposleni u prestižnoj privatnoj bolnici u kojoj je princeza od Velsa u januaru ove godine imala operaciju abdomena, i u kojoj se kralj Čarls leči od raka.

Nije poznato kada je klinika prvi put obaveštena o navodima da su osumnjičeni pokušali da dođu do tajnih podataka o zdravstvenom stanju Kejt Midlton, kao ni da li su trenutno suspendovani, piše "Daily Mail".

Sa klinike su odbili da odgovore na pitanje o statusu osoblja, te kakve su korake preduzeli protiv njih. Izvršni direktor je obećao da će temeljno istražiti tvrdnje o povredi poverljivosti, kao i da će biti preduzete "sve odgovarajuće istražne, regulatorne i disciplinske mere".

Kejt Midlton, prestižna bolnica, London
foto: Pete Titmuss / Alamy / Profimedia

"Svi zaposleni su svesni naših individualnih, profesionalnih, etičkih i pravnih obaveza u pogledu poverljivosti pacijenata. Izuzetno smo ponosni na vrhunsku brigu i diskreciju koju želimo da pružimo svim našim pacijentima koji nam svakodnevno poklanjaju poverenje. U našoj bolnici nema mesta za one koji namerno narušavaju poverenje bilo kog od naših pacijenata ili kolega", saopštio je danas Al Rasel, direktor klinike.

Kraljevski analitičari ističu da je princeza verovatno ostala šokirana vestima o pokušaju da se pristupi njenim medicinskim podacima, ali da trenutno ima važnije stvari na umu.

Kejt Midlton, prestižna bolnica, London
foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Za kliniku je ovo sramota najgore vrste i verujem da će dati sve od sebe da umire sve zainteresovane. Što se tiče Kejt, to je još jedan emocionalni udarac, ona će morati da to ostavi iza sebe. Ona je daleko jača nego što izgleda. Neće dozvoliti da je nadvladaju njene emocije", rekla je Ingrid Suard, kraljevski biograf i novinar.

(Kurir.rs/BlicŽena/T.J.)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track