SVADBA KOJA BI MOGLA DA POMIRI VILIJAMA I HARIJA: Zbog ovoga će ceremonija biti pod VELIKIM PRITISKOM, a pominje se i KAMILA
Foto: Joe Meredith/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia

ženi se kum princa džordža

SVADBA KOJA BI MOGLA DA POMIRI VILIJAMA I HARIJA: Zbog ovoga će ceremonija biti pod VELIKIM PRITISKOM, a pominje se i KAMILA

Pop kultura -

Odnos braće Vilijama i Harija je više nego komplikovan. Nije došlo do njihovog susreta kada je mlađi princ prošlog meseca bio u Londonu, gde se sreo sa ocem Čarlsom III koji se bori sa rakom, pisao je Daily mail. Princ od Velsa usmeren je na brigu o supruzi Kejt Midlton koja se oporavlja nakon što je pre dva meseca imala tešku operaciju abdomena u londonskoj bolnici, kao i na obavljanje službenih dužnosti. Sinovi kralja i princeze Dajane nisu bili pod istim krovom od maja prošle godine odnosno od krunisanja britanskog monarha u Vestminsterskoj opatiji. Jedno venčanje bi moglo da ih ujedini.

statua, princeza Dajana, princ Hari, princ Vilijam
foto: Profimedia

U pitanju je svadba vojvode od Vestminstera Hja Grosvenora koji se ženi u junu ove godine. Budući mladoženja poslao je pozivnice i princu Hariju i princu Vilijamu, pa se sada u britanskom društvu nagađa da li će se mlađi brat pojaviti na tom događaju.

Izvori kažu da Grosvenor održava dobre odnose i sa jednim i sa drugim i da njima prepušta da reše porodičnu dramu, piše Daily mail.

princ Hari, princ Vilijam
foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

Vojvoda od Vestminstera je inač kum princa Džordža, sina Kejt Midlton i princa Vilijama pa bi mogao da bude paž na veliki dan u katedrali u Česteru.

Venčanje će biti praćeno i zbog mogućeg ujedinjenja braće, ali i Kejt Midlton koja je u poslednja dva meseca u centru svetske javnosti. Trebalo bi da se vrati dužnostima od katoličkog Uskrsa ili posle praznika. Pitanja gde je princeza od Velsa i šta se dešava sa njom dobila su milion odgovora, među kojima su i brojne teorije zavere.

Kejt Midlton
foto: John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princ Hari prisustvovao je nedavno preko video poziva dodeli nagrada Diana Legacy u Muzeju nauka u Londonu. Na tom događaju bio je i princ Vilijam, ali se nisu sreli čak ni virtuelno.

Zanimljivo je da se prošle godine pisalo da je vojvoda od Vestminstera koji je prijatelj princa Harija i Megan Markl i koji je krstio njihovog sina Arčija Harisona pre nekoliko godina, rešio je da poznati par ne pozove na svoje venčanje. O toj odluci pisalo se u jeku skandala zbog rasističkih optužbi protiv britanskog dvora, koje su iznete u knjizi Omid Skobija "Endgame".

princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Isticalo se tada da budući mladoženja nije zaboravio kakva napetost je pratila svadbu njegove sestre Lejdi Tamare Grosvenor i Edvarda van Katsema u katedrali u Česteru 2004. godine pa da ne želi isti scenario i za svoje venčanje, koje će se održati na istom mestu.

Neprijatnost na svadbi 2004. izazvala je pozivnica upućena kraljici Kamili. "Hju zna koliko pozivnice za venčanje mogu da budu osetljiva stvar", rekao je prijatelj budućeg mladoženje.

Kamila Parker Bouls, kraljica Kamila
foto: Jonathan Brady/WPA Pool/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kamila je bila pozvana na svadbu, ali joj je rečeno da neće moći da sedi sa tadašnjim princom Čarlsom, sa kojim je bila u vezi (venčali su se naredne godine), kao i da će morati da sedi nekoliko redova iza njega. Nije bilo dozvoljeno ni da zajedno dođe na događaj sa svojim partnerom. Na tom venčanju bili su kraljica Elizabeta Druga i princ Filip i protokol je morao da se poštuje.

"Čak i da gospođa Parker Bouls dođe sa princem na događaj, u prisutvu kraljice, to bi značilo da su joj dati prava i status koji ona jednostavno nema", poručio je tada izvor.

Kamila se pre udaje za Čarlsa pojavila samo nekoliko puta u javnosti sa kraljicom. Kada je saznala da neće moći da bude uz princa na svadbi, to ju je jako razljutilo.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls, kraljica Elizabeta
foto: Avalon / Avalon / Profimedia

Čarls i Kamila povukli su se svadbe, sadašnji britanski kralj nije bio zadovoljan tretmanom prema svojoj tadašnjoj verenici. Na venčanju su bili kraljica, princ Filip i prinčevi Hari i Vilijam, piše Daily mail.

Na venčanje vojvode od Vestminstera pozvani su i Kejt Mildton i kralj Čarls koji će najverovatnije propustiti svadbu zbog zdravstvenih problema.

(Kurir.rs / Daily mail / Blic žena / T.B.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track