"JEDAN DETALJ NEMA NIKAKVOG SMISLA" Čuveni lekar NE VERUJE da princeza Kejt boluje od RAKA već da je u pitanju nešto drugo
Foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Jeff Moore / PA Images / Profimedia

skeptičan

"JEDAN DETALJ NEMA NIKAKVOG SMISLA" Čuveni lekar NE VERUJE da princeza Kejt boluje od RAKA već da je u pitanju nešto drugo

Pop kultura -

Princeza Kejt Midlton objavila je da ima rak i da se podvrgla preventivnoj hemioterapiji, što je izazvalo brojne reakcije širom sveta.

Među ljudima koji ne veruju da Kejt ima rak je čuveni doktor Džonatan Rajner.

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

Džonatan Rajner je doveo u pitanje šokantnu objavu Kejt Midlton da je na lečenju od raka, rekavši da jedan detalj "nema medicinskog smisla".

Razgovarajući sa Andersonom Kuperom na CNN-u, dr Džonatan Rajner - profesor medicine na Univerzitetu Džordž Vašington u Vašingtonu, rekao je da izjava da je rak Kejt Midlton otkriven tek nakon što je bila podvrgnuta velikoj operaciji nema smisla sa medicinske tačke gledišta.

Kejt Midlton, prestižna bolnica, London
foto: Lucy North / PA Images / Profimedia Slično

- Kada se ljudi podvrgnu opsežnoj operaciji, obično više ne idu na "eksploratornu hirurgiju". Svim ovim operacijama prethode detaljne analize, ali i CAT skeneri i magnetna rezonanca. Tako da, da bi hirurški tim imao veoma dobar uvod u problem, to bi potvrdila patologija, rekao je doktor i nastavio:

- Dakle, komad tkiva je uklonjen, koji ide direktno u laboratoriju za patologiju često i tokom operacije i ponekad rezultati, da li je nešto rak ili ne, diktiraju dalji tok operacije. Dakle, vrlo je verovatno da je hirurški tim znao sa čim se suočava pre operacije, a to je potvrđeno u vreme patološkog testiranja tokom operacije.

Princeza od Velsa je nakon višemesečnog ćutanja i ogromne medijske hajke, odlučila da se obrati svetu putem video poruke juče u 18 časova:

"U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se smatralo da je moje stanje nekancerogeno. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi nakon operacije su otkrili da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim je stoga savetovao da treba da se podvrgnem tretmanu preventivne hemioterapije i sada sam u ranoj fazi tog lečenja."

(Kurir.rs/BlicŽena/T.J.)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track