KEJT MIDLTON DONIRALA KOSU ZA DECU OBOLELU OD RAKA: Tad se drastično ošišala, nju sad podržava MALA MILA uz koju je princeza bila
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

DIVNO PRIJATELJSTVO

KEJT MIDLTON DONIRALA KOSU ZA DECU OBOLELU OD RAKA: Tad se drastično ošišala, nju sad podržava MALA MILA uz koju je princeza bila

Pop kultura -

Kejt Midlton (42) donirala je svoju kosu udruženju koje kreira perike za mlade ljude kojima opada kosa zbog tretmana protiv raka ili drugih stanja. Princeza od Velsa donirala je 18 cm svoje kose dobrotvornoj organizaciji The Little Princess Trust u Ujedinjenom Kraljevstvu 2017. godine. Pre šest godina, Sunday Express je izvestio da je Kejt ošišala 18 cm kose i predložila svom stilisti da dobro iskoriste pramenove koji su bili odsečeni.

„Lepo je pomisliti da je neko, negde, verovatno više od jedne osobe, dobio periku s kosom princeze Kejt”, rekla je tada za People Helen Kris, portparolka dobrotvorne organizacije.

Kejt Midlton
foto: John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„To je stvarno lepa misao i fantastična je za podizanje svesti, plus ima predivnu kosu, svi mi žudimo za tom kosom”, dodala je.

Podsećamo, princeza je objavila 22. marta da je na „preventivnoj hemoterapiji” nakon testova koji su „pokazali da je rak prisutan”. Na testove je išla nakon planirane abdominalne operacije.

Kejt Midlton
foto: Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dan nakon objave Kejt je dobila poruku od osmogodišnje devojčice Mile Snedon, koja se sprijateljila s njom tokom svog tretmana protiv leukemije pre nekoliko godina.

„Ona će biti hrabra jer sam ja bila i boriće se kao što sam se i ja”, rekla je Mila za The Mirror.

Milina majka Linda Snedon komentarisala je Kejtinu objavu.

Mila Snedon
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

„Kejt je majka, supruga, ona je mlada, predivna i atletski građena i suočava se s ovim. To pokazuje da rak ne diskriminiše, može da se desi bilo kome u bilo koje vreme. Želimo joj miran i brz oporavak”, poručila je Linda, pa poslala poruku porodici princeze.

„Šaljemo svoju ljubav, podršku i dobre želje Vilijamu, Džordžu, Šarlot i Luiju i želimo Ketrin miran i brz oporavak.”

Milina majka rekla je za Mirror da je princeza Kejt objavila dijagnozu raka na Milinu drugu godišnjicu remisije.

Mila Snedon
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

„Mila mi se obratila i rekla mi da želi da napravi i pošalje Kejt čestitku. Tako da će Mila uspostaviti kontakt na svoj privatni način”, rekla je Linda. „Kejt je Mili pokazala takvo saosećanje, brigu i podršku tokom i nakon tretmana, tako da je bilo vrlo emotivno videti da se sada suočava sa svojim zdravstvenim problemima.”

Mila i Kejt upoznale su se nakon što je Mila učestvovala u Kejtinom fotografskom projektu „Hold Still” 2020. Devojčica je prikazana na fotografiji odvojena od svog oca dok je primala hemoterapiju za akutnu limfoblastičnu leukemiju tokom pandemije COVID-19.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track