KRALJEVSKA PORODICA STROGO IZBEGAVA OVE 4 NAMIRNICE: Evo šta je zabranjeno na meniju, a među njima i hrana koju SRBI OBOŽAVAJU
Foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

PLAŠE SE TROVANJA

KRALJEVSKA PORODICA STROGO IZBEGAVA OVE 4 NAMIRNICE: Evo šta je zabranjeno na meniju, a među njima i hrana koju SRBI OBOŽAVAJU

Pop kultura -

Britanska kraljevska porodica izbegava četiri namirnice, uključujući one najuobičajenije kao što su crni i beli luk, ali i školjke zbog rizika od trovanja, kao i francuski delikates ''foi gra'' (fois gras) - guščiju ili pačiju paštetu pravljenu od tovljene živine.

Bivši kraljevski kuvar Džon Higins rekao je ranije da se u Bakingemskoj palati ne kuva sa belim lukom.

To pravilo, koje je uglavnom na snazi tokom kraljevskih događaja i državnih proslava u Velikoj Britaniji i inostranstvu, potvrdila je i kraljica Kamila 2018. godine na ''MasterChef Australia'', preneo je Dejli ekspres.

Kamila Parker Bouls
foto: Joshua Bratt / News Licensing / Profimedia

Bivši batler kralja Čarlsa Trećeg, Grant Harold je ranije otkrio da kraljevska porodica mora da bude oprezna sa školjkama zbog mogućeg trovanja koje bi moglo da ih ometa u obavljanju dužnosti.

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Kralj Čarls je zabranio u svim kraljevskim rezidencijama francuski delikates foi gra zbog neetičkog načina na koji se pravi.

( Kurir.rs / Telegraf / T. B )

Bonus video:

02:35

DOŠAO ČAK IZ JAPANA DA PROBA ŠUPLJAČKI BELI LUK! Srpski nije kao oni uvozni, čim ga staviš u hranu, odmah ga osetiš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track