FATALNA ITALIJANKA OSTALA JE TRUDNA NAKON JEZIVOG SILOVANJA: Sin mislio da mu je SESTRA, a trauma ju je obeležila za ceo život
Foto: Profimedia

nije htela da abortira

FATALNA ITALIJANKA OSTALA JE TRUDNA NAKON JEZIVOG SILOVANJA: Sin mislio da mu je SESTRA, a trauma ju je obeležila za ceo život

Pop kultura -

Klaudija Kardinale jedna je od najlepših žena koje su se pojavile na filmskim ekranima ikada, sjajna zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina, koja je očarala svojom lepotom i Holivud i Italiju. Rođena je 15. aprila 1938. godine kao Klaudi Džozefin Rouz Kardinale u malom mestu u Tunisu. Italijanskog je porekla, a u rodnom mestu se školovala za učiteljicu.

Ipak, sudbina je za Klaudiju Kardinale imala druge planove. Klaudija je kao 18-godišnjakinja krunisana za "najlepšu Italijanku u Tunisu", a zanimljivo je da se čak nije ni prijavila na ovo takmičenje, već je jednostavno primećena i izvučena iz mase. Ipak, prihvatila je ovo laskavo priznanje i raširenih ruku dočekala glamuroznu nagradu - putovanje na Filmski festival u Veneciji.

U Veneciji je Kardinale oduševila modne fotografe, producenete i režisere, a sve jer je hrabro pozirala u zelenom bikiniju, pokazavši svoju bajnu, lepu figuru i mladalačku zavodljivost.

Osmehom je skrivala tešku traumu

Ponude filmskih producenata su ubrzo počele da se nižu, ali je Klaudija u početku odbila svaku od njih. Njen bezbrižan stav na Venecijanskom filmskom festivalu skrivao je surovu istinu, koju je priznala godinama kasnije - bila je silovana i nosila je svoje prvo dete.

Klaudija Kardinale
foto: FRANCO LONDON FILMS - Album / Album / Profimedia

Taj traumatičan događaj ostavio je veliki trag i pratio je celog života. Naime, Klaudiju je silovao nepoznati Francuz, a nakon traumatičnog iskustva, ona je ostala u drugom stanju. Nije ni pomišljala da prekine trudnoću, ali s obzirom da je gradila karijeru u Holivudu, savetovali su je da nikako ne otkriva da čeka dete.

Njen mentor, Frank Kristaldi, je poslao u Londom, u 7. mesecu kada trudnoća više nije mogla da se skriva. Rodila je sina kojem je dala ime Patrik, ali su se o njemu starali Klaudijini roditelji, a Patrik je do 8. godine verovao da mu je Klaudija sestra.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

"Bili su to veoma teški meseci. Bila sam daleko od moje domovine, borila sam se sa tuđom kulturom i jezikom koji nisam dobro razumela. Katapultirana sam u svet filma koji je bio i spas i velika nepoznanica u isto vreme. Kristali je shvatio da sam trudna kada sam otišla da tražim raskid ugovora. Moj odnos sa njim je u tom trenutku ojačao. Sve je postalo transparentno", ispričala je ona jednom prilikom.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Kristaldi je rukovodio njenom karijerom i imao čvrstu kontrolu nad njenim životom; on je zapravo od Klaudije napravio zvezdu i vukao konce iza kulisa. Ovaj Italijan se i oženio Klaudijom, te usvojio njenog sina.

Iako se činilo da žive skladan život, ipak su se rastali 1975. godine. Glumica se zaljubila u Paskala Skvitijerija, zbog kojeg je ostavila supruga Franka Kristaldija. Sa njim je bila u braku, sve do njegove smrti 2017. godine. Iz braka su dobili ćerku Klaudiju.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Sve do 2010. godine, Klaudija je vodila aktivan glumački život, kada je odlučila da malo uspori sa snimanjima i ulogama.

U devetoj deceniji života i dalje živi ‘radosna, slobodna i smela’, kako sama kaže. 2017. godine je bila zaštitno lice Međunarodnog filmskog festivala u Kanu i tom prilikom je rekla: "Ja nisam ulepšavala svoju starost, niti sam bilo šta činila protiv bora. Izvinjavam se mnogima zbog toga".

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Ono što je posebno interesantno je da je Klaudija jedna od retkih glumica koja se nikada nije pojavila naga na filmu, a takođe nikada nije podlegla trendu da svoj izgled menja pomoću plastične hirurgije, čak ni u zrelim godinama.

( Kurir.rs / Blic žena / T. B . )

Bonus video:

01:31

SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track