OVO JE BILA NEOSTVARENA ŽELJA ROBERTA KAVALIJA: Kralj italijanske mode svojim dizajnom osvojio je PLANETU, a jedno samo nije uspeo
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

evo koja je u pitanju

OVO JE BILA NEOSTVARENA ŽELJA ROBERTA KAVALIJA: Kralj italijanske mode svojim dizajnom osvojio je PLANETU, a jedno samo nije uspeo

Pop kultura -

Italijanski dizajner Roberto Kavali preminuo je u 83. godini, a brend koji je sinonim za luksuz lansirao je još davne 1970. godine.

Dizajner Roberto Kavali rođen je 15. novembra u Firenci u porodici umetnika. Njegov deda Đuzepe Rosi bio je vodeća ličnost pokreta Makijajoli, sa radovima izloženim u galeriji Ufici u Firenci.

Njegovo detinjstvo nije bilo lako, oca su mu ubili Nemci, a on od stresa nije govorio do svoje 18. godine.

Roberto Kavali
foto: Profimedia

- Mog oca su ubili Nemaca u julu 1944, u napadu na Kastelnuovo dei Sabioni. Bio je geometar, radio je za rudnik u Valdarnu... Nisam govorio do 18. godine. Ipak, život je bio ljubazan prema meni (i bio sam) nagrađen... za sve.

Brend je lansirao 1970. a njegovi glamurozni dizajni pokazali popularnim kod džet seta, a 1972. je otvorio svoj prvi butik u St Tropeu.

Roberto Kavali
foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tokom karijere koja je trajala skoro šest decenija, otvoreni maestro italijanskog stila pokazao se kao titan u svetu mode koji se žestoko nadmeće, pretvarajući svoje ime u svetski brend i okupljajući sledbenike koje čine neke od najglamnijih svetskih ličnosti, uključujući Viktoriju Bekam, Šeron Stoun i Madona.

Kavali, poznat po egzotičnim printovima i stvaranju izgleda peskiranog džinsa, posle brojnih uspeha znao je da kaže kako je sve ostvario i da mu je preostala još samo jedna želja da nađe novu tkaninu koja je raznovrsna i divna kao teksas.

( Kurir.rs / Informer / T. B. )

Bonus video:

01:59

MODA SE VRATILA U NIŠ NA VELIKA VRATA! Lokalni dizajneri organizovali reviju posle 20 GODINA, evo šta kažu kako se oblače Nišlije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track