BIO JE BEZ DLAKE NA JEZIKU: Roberto Kavali popljuvao Armanija, a ono što je rekao za Anu Vintur mnoge je ostavilo bez teksta
Foto: Profimedia

direktan

BIO JE BEZ DLAKE NA JEZIKU: Roberto Kavali popljuvao Armanija, a ono što je rekao za Anu Vintur mnoge je ostavilo bez teksta

Pop kultura -

Pored toga što je bio uspešan modni dizajner, Roberto Kavali se nije libio da iskaže svoje mišljenje na bilo koju temu.

Roberto Kavali je bio poznat po tome što nije držao jezik za zubima kada je u pitanju iznošenje mišljenja, iako je kako pojedini ističu, umeo da ode i predaleko.

Roberto Kavali, Eva Kavali
foto: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

Jednom prilikom je dizajner prokomentarisao da je hotel Đorđa Armanija u Milanu "toliko ozbiljan, da izgleda kao psihijatrijska bolnica". Zbog čega je imao ovaj stav? Pogledajte samo stil ovih modnih figura, koji je potpuno suprotan.

Dok Armani naginje minimalizmu i ima moto "manje je više", Kavali je voleo bujnost, bogate boje i životinjske printove. Kavalijevo mišljenje o hotelu možda nije bilo baš laskavo, ali je u svojim izjavama takođe uveravao da "on voli Armani, naravno".

Međutim, nije bilo ničeg pristojnog u rečima koje je dizajner imao i za Anu Vintur, glavnu urednicu časopisa "Vog".

U intervjuu za italijanski medij "D La Repubblica", Kavali je oštro kritikovao Anin stil, koja važi za jednu od najuticajnijih ličnosti u svetu mode.

Šta je Kavali rekao o Vinturovoj?

Reči ovog dizajnera postaju gotovo uvreda kada američku modu opisuje kao:

Kim Kardašijan, Ana Vintur
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

- Užasno. Zato što je vodi sjajna novinarka Ana Vintur, koja želi da sve žene izgledaju kao ona i da se oblače kao ona.

Da budemo pošteni prema Kavaliju, moramo napomenuti i da je u intervjuu uputio inspirativne fraze mladima i podsticao mlade talente da budu originalni, kreiraju sopstveni stil i pre svega, da veruju u sebe.

A što se tiče Ane? Pa, ovo nije bio prvi put da slavna Vintur dobija kritike. Jednom prilikom, Žan Pol Gotje je rekao da je ona "monstruoznija od onoga kako je opisano u filmu "Đavo nosi Pradu", čiji glavni lik je igrala Meril Strip, a za koji se kaže da je inspirisan slavnom urednicom.

(Kurir.rs/Informer/T.J.)

Bonus video:

04:32

Roberto Kavali najavio Slavnićev ulazak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track