UDALA SE ZA TATINOG SINA I RASIPAJU NOVAC KAO DA SUTRA NE POSTOJI: Za šta god da se uhvate to mora da propadne, a NJIH BAŠ BRIGA
Foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia

uživaju u životu

UDALA SE ZA TATINOG SINA I RASIPAJU NOVAC KAO DA SUTRA NE POSTOJI: Za šta god da se uhvate to mora da propadne, a NJIH BAŠ BRIGA

Pop kultura -

Rediteljski debi Nikole Pelc po imenu "Lola" unizili su kritičari i gledaoci, koji su film označili samo kao 'projekat sujete'.

Za šta god se uhvate to propadne

Naslednica Pelc bogatstva (29) napisala je, režirala i glumila u filmu, koji je premijerno prikazan 9. februara, sa ograničenim bioskopskim i digitalnim izdanjem. Ona igra glavnu ulogu, tinejdžerku koja radi na tome da uštedi dovoljno novca da nju i njenog mlađeg brata izvuče iz toksičnog doma koji dele sa svojom majkom. Ona se suočava sa nizom traumatskih klišea, kao što su zloupotreba droga, siromaštvo, seksualni rad i tinejdžerska trudnoća.

Ali kritičari su opisali film kao "reklamu" za Nikolu i optužili film da je "pornografija siromaštva", što znači da se siromaštvo koristi za zabavu i umetničko priznanje.

Pišući za "In rivju onlajn", kritičarka Ajen Forutan je uništila svojom kritikom: "Ne postoji ništa zaista iznenađujuće ili novo što bi se moglo naći u "Lolinoj" loše scenarijskoj i stereotipno melodramatskoj priči, koja je uglavnom realizovana kao tipični aranžmani proizvedenog intenziteta i otvorenog izazivanja osećanja."

Nikola Pelc, Viktorija Bekam
foto: LISA O'CONNOR / AFP / Profimedia

Dok je za Gardijan Rut Aškraft nazvala "smešno iskosanim filmom" i napisala: "Lola", čija protagonistkinja prelazi od jednog traumatičnog iskustva do drugog, ne istražuje teškoće - ona ​​ih iskorišćava."

Ko je zaista Nikola Pelc?

Nikola Pelc, jedno od desetoro dece milijardera Nelsona Pelca, dospela je na naslovne strane 2022. zbog svog raskošnog venčanja u Palm Biču sa Bruklinom Bekamom, najstarijim sinom svetski poznatog fudbalera Dejvida Bekama i dizajnerke Viktorije Bekam.

Ona je odrasla u Njujorku dok je svoju karijeru započela kao glumica 2006. godine, a imala je uloge u filmovima, TV emisijama i muzičkim spotovima. Sada i rediteljski debi koji nije dobro prošao kod kritičara i gledalaca.

Nikola Pelc, Viktorija Bekam
foto: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Pelcova je takođe glumila u muzičkim spotovima. Ona se najviše istakla u muzičkom spotu Majli Sajrus "7 Things", koji je od premijere 2008. pregledan preko 200 miliona puta. Godine 2016. bila je predstavljena i u muzičkom spotu Zejna Malika za njegovu pesmu "It's You".

Nikola Pelc ima brata Vila Pelca, koji je takođe glumac i sa kojim deli istu tetovažu u čast istorije njihove porodice.

Nikola i Vil Pelc imaju gotovo iste tetovaže koje odaju počast istočnoevropskim jevrejskim korenima njihove porodice. Njihove tetovaže su ispisane na jidišu. Nikolina tetovaža sadrži natpis "porodica na prvom mestu", dok Vilova glasi "porodica".

"Volim velike porodice, volim da budem u blizini svoje porodice i sve moje braće i sestre, to je kao, moje srećno mesto", rekla je Pelcova za "El" 2023.godine.

(Kurir.rs/Mondo/J.M.),

Bonus video:

02:50

PEVAČ PRIZNAO! EVO KOJA GLUMICA MU JE BILA NAJVEĆA SIMPATIJA! Princ od Vranje nikad iskrenije odgovorio na ŠKAKLJIVIH 36 PITANJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track