BIVŠU JE BRUTALNO PONIZIO, ONA UMRLA OD TUGE, PA JE MRTVU ZAKOPAO U SVOM DVORIŠTU: Sad ga rođena deca zbog para "živog sahranjuju"
Foto: Lira Films - Fida Cinematografic / Christophel Collection / Profimedia

ALEN DELON I ROMI ŠNAJDER

BIVŠU JE BRUTALNO PONIZIO, ONA UMRLA OD TUGE, PA JE MRTVU ZAKOPAO U SVOM DVORIŠTU: Sad ga rođena deca zbog para "živog sahranjuju"

Pop kultura -

Čuveni glumac Alen Delon i nekada jedan od najzgodnijih frajera sveta, nije mogao ni da sanja da će u 88. godini doživeti da se njegova rođena deca otimaju za njegov novac, toliko, da ga gotovo živog sahranjuju.

Sudski sporovi traju još od 2019, kada je glumac doživeo moždani udar. Tada je njegov sin Alen-Fabijen Delon (29) tužio sestru Anušku Delon (33) da je zloupotrebila narušeno stanje oca.

Alen Delon
foto: Profimedia

Anuška se nedavno oglasila i na Instagramu podelivši Alenovu fotografiju, a njene reči samo su dodatno podgrejale porodičnu dramu.

"U petak ujutru fotografiasla sam se sa ocem. Samo za sebe. Uspomena na vreme koje smo proveli zajedno. Beskrajno sam zahvalna jer sam doručkovala sa njim. Jedinstveni trenutak nežnosti u mom svetu grubijana. Mislila sam da je zgodan. S očima večno plavim, čeličnim, živim, očima borca, koji su mi davali neslućenu snagu. Pokazala sam mu fotografiju i mislio je da je prelepa, toliko je lepa da sam ga pitala da li mogu da ovo podelim sa vama, njegovom brižnom publikom. Dakle, uz njegov pristanak, evo je. A njegov odgovor na vaše brige je 'ne brinite'", napisala je Anuška Delon.

Inače, Delonova deca se poslednjih meseci intezivno svađaju oko toga gde bi njihov otac trebalo da živi. Glumčev najstariji sin Antoni optužio je svoju polusestru Anušku da od njega krije da je glumac u lošem stanju. Insistira da Alen Delon ostane u u Francuskoj, gde je rekao da želi da umre (ranije), dok Anuška želi da se glumac leči u Švajcarskoj, gde ona živi, piše libertatea.ro.

Antoni Delon je pre nekoliko meseci tražio sudsko veštačenje o stanju svog oca. Zatim je negodovao zbog izbora lekara koji nije u registru Apelacionog suda i načina na koji je to veštačenje sprovedeno u delo. Smetalo mu je i što je Anuška tome prisustvovala.

Advokati glumca rekli su da je upravo on tražio da Anuška bude na tom veštačenju. Antoni tvrdi da je njegova polusestra prećutala da je glumcu ustanovljeno slabljenje kognitivnih sposobnosti kao i da želi da ga odvede u Švajcarsku kako bi izbegla plaćanje poreza na nasledstvo koje se procenjuje na 300 miliona dolara.

alen delon
foto: profimedia

Glumčev pravni tim insistira da je glumac psihički dobro i da mu je narušeno fizičko zdravlje dok njegovi sinovi traže starateljstvo nad njim. Mnogo komentara izazvalo je i to što sinovi ne žele da se nastavi sa lečenjem već da glumac umre u Francuskoj okružen porodicom. Međutim, Anuška insistira da se terapija ne prekida.

Veza sa Romi Šnajder

Osim legendarnih uloga, život Alena Delona obeležila je njegova veza s glumicom Romi Šnajder koja je trajala pet godina, a o njihovoj ljubavnoj priči govori se i danas. Romi i Alen prvi put su se sreli na aerodromu 1958, a glumica ga je tada doživela kao arogantnog muškarca.

Nedugo potom, susreli su se na snimanju drame "Christine", a Delon joj je poklonio buket ruža. Ubrzo su započeli svoju romansu, a gotovo da ne postoji fotografija na kojoj ne izgledaju zaljubljeno. Ipak, Delon je ubrzo stekao svetsku slavu, a postao je i miljenik žena. Ova titula nije se svidela Romi, a njena majka je strahovala za njeno mentalno i fizičko zdravlje. Verili su se tokom boravka u Švajcarskoj, premda se nikada nisu venčali.

Nakon snimanja filma "The Process" u Holivudu, Romi je u njihovom pariškom stanu zatekla buket crnih ruža i poruku ispisanu na ogledalu.

"Otišao sam u Meksiko s Natali. Ne vraćam se", pisalo je u poruci. Romi je tada prerezala vene, ali je spasena na vreme. Nakon burnog raskida, upoznala je glumca Harija Mejena, koji se zbog nje čak rastao nakon 13 godina braka. Za Mejena se udala 1966, a iste godine postali su i roditelji sina Dejvida. Tri godine kasnije, ponovo se povezala s Delonom nakon zajedničke uloge u filmu "Swimming Pool".

Kada je njen sin Dejvid imao 15 godina, bio je u poseti roditeljima svog očuha i zaboravio je ključeve. Tada se odlučio da se popne preko staromodne špicaste ograde. Okliznuo se i jedan šiljak mu je probio arteriju na butini. Preminuo je u bolnici nekoliko sati kasnije.

Romi je tada počela da se uništava u alkoholu, a godinu dana nakon tragične nesreće umrla je od posledica srčanog udara u svom domu u Parizu. Imala je 43 godine. Mnogi su tada govorili da je voljena glumica preminula od slomljenog srca.

Romi Šnajder
Romi Šnajderfoto: Profimedia

Njena smrt skrhala je Alena, premda se nije pojavio na sahrani. Ipak, već godinama se šuška da ju je Delon sahranio na svom imanju, premda ova priča nikada nije potvrđena.

(Kurir.rs/ Wanted/ Stil/ L. S)

Bonus video:

00:44

GLUMAC ISPRIČAO DIRLJIVU ANEGDOTU SA MANDOM! Bio je tu u veoma važnom trenutku za mene! PROGOVORIO O NASTAVKU SELO GORI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track