TAJNO DOPISIVANJE PRINCA FILIPA I PRINCEZE DAJANE ŠOKIRALO DVOR: Za nju je bio spreman NA SVE, a Kamilu zbog ovoga MRZEO DO SMRTI
Foto: Brendan Beirne / Shutterstock Editorial / Profimedia

BILI SU BLISKI

TAJNO DOPISIVANJE PRINCA FILIPA I PRINCEZE DAJANE ŠOKIRALO DVOR: Za nju je bio spreman NA SVE, a Kamilu zbog ovoga MRZEO DO SMRTI

Pop kultura -

Princeza Dajana oduvek je bila svoja i nije dopustila da kraljevska porodica i brak s princom Čarlsom promene njene stavove i karakter. Budući da nije imala dlake na jeziku, često je prolazila kroz brojne neprijatne situacije, ali, verovali ili ne, princ Filip bio joj je velika podrška i "čuvao leđa" u teškim trenucima.

Naime, pokazalo se netačnim mišljenje da je princ Filip samo hladni suprug neprikosnovene kraljice Elizabete II, koji je ceo život živeo u njenoj senci. Čini se da je uticaj ovog uvek odmerenog gospodina bio daleko veći.

0720727853, kraljica Elizabeta, princ Filip
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dajana i Filip stalno su razmenjivali pisma, ostajući vrlo bliski nakon razvoda princeze od njegovog sina, kralja Čarlsa III. Nedavno je otkriveno da ga je upravo Dajana u jednom od njihovih dopisivanja nazvala "najdražim tatom". A dugo se šuškalo da princ Filip nije hteo ni da čuje za brak svog naslednika s Kamilom Parker Bouls..

Dajanin razvod dodatno ih je zbližio, jer princ nije mogao da podnese njenu patnju i to što je prevarena žena. Osim toga, njih dvoje su našli zajednički jezik, jer je Filip, kada se oženio kraljicom, bio svrgnuti grčki princ propale dinastije.

princeza Dajana, Princeza Dajana
foto: DAVID HARTLEY / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dajana je, s druge strane, bila aristokratkinja, ali nikako dovoljno visoko rangirana da bi se smatrala idealnom suprugom za Čarlsa, kao budućeg prestolonaslednika. Tako su se njih dvoje od samog početka slagali i odlično razumeli, iskusivši na sopstvenoj koži kako je to biti "manje vredan" od ostatka kraljevske porodice.

Prva pisma Dajane i Filipa ugledala su svetlo dana 1992. godine i izazvala pravu buru na dvoru. Niko se nije usudio ni da nasluti kakav je savet princeza dobila od kraljičinog supruga.

princ Čarls, princeza Dajana
foto: Printscreen YouTube

Ispostavilo se da je princ Filip savjetovao Dajanu o njenim bračnim problemima, nudio joj utehu i pozivao je na privatne sastanke kako bi mogli da razgovaraju o stvarima. Osim toga, pokušao je da objasni kako je to biti u braku ne samo s osobom, već s nekim ko je simbol monarhije, aludirajući na svoju suprugu. Posebno je naglasio da je toliko voli da će pokušati da joj pomogne koliko može.

Princ Čarls
foto: Profimedia

Kako je već poznato, Filip je bio zgrožen priznanjem sina iz 1995. godine da je tokom 14 godina braka neprestano varao Dajanu, a u četiri oka mu je rekao da je Kamila samo žena za zabavu, a princeza žena za sve vrijeme i da je napravio kardinalnu grešku.

Nakon tragične smrti princeze Dajane lično je učestvovao u svakom segmentu organizacije njene sahrane. Osim toga, uverio je i svoje unuke da prisustvuju događajima na kojima su se ljudi opraštali od voljene princeze.

(Kurir.rs/ Stil/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track