DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO: Zbog ovog poteza na Evroviziji Bejbi Lazanja NA METI OZBILJNIH KRITIKA, a evo o čemu je reč
Foto: Antti Aimo-Koivisto/LEHTI / Sipa Press / Profimedia

da li ste primetili?

DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO: Zbog ovog poteza na Evroviziji Bejbi Lazanja NA METI OZBILJNIH KRITIKA, a evo o čemu je reč

Pop kultura -

Finale Evrovizije je večeras, a publika sa nestrpljenjem da sazna ko će pobediti na ovom prestižnom festivalu.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Izrael, Eden Golan
foto: EPA/JOHAN NILSSON, Epa, AP Martin Meissner

I dok svi vatreno navijaju za svoje predstavnike, među obožavaocima su se povele i polemike.

Bejbi Lazanja na meti kritika

Budući da su pojedini predstavnici napravili pravi spektakl svojim nastupima i da su privukli veliku pažnju javnosti, prati se svaki pokret favorita. A čini se da publika u svemu vidi satanističke simbole.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Evrovizija 24, Hrvatska, Bejbi Lazanja
foto: Printscreen/RTS

Bejbi Lazanja, koji ove godine predstavlja Hrvatsku nedeljama unazad važi za favorita na kladionicama, a njegova popularnost raste posle eksplozivnog nastupa prve polufinalne večeri.

Ipak, na mrežama su se pojavile i kritike na račun Bejbi Lazanje, a odnose se na znakovni pozdrav koji je poslao tokom nastupa. Mnogi korisnici mreža optužili su ga za "satanizam", a u njegovom pozdravu prepoznali su simbol đavola.

Šta je Bejbi Lazanja pokazao?

Evrovizija, Evrovizija 2024, Evrovizija 24, Hrvatska, Bejbi Lazanja
foto: Printscreen/RTS

Autor hita "Rim Tim Tagi Dim" koji ne prestaje da odzvanja celom Evropom tokom nastupa prve polufinalne večeri podigao je ruku sa ispruženim kažiprstom, malim prstom i palcem.

Ipak, ovaj pozdrav korsnici društvenih mreža su pogrešno protumačili i iskritikovali ga. Međutim, reč je o velikoj zabludi.

Naime, znak koji je Bejbi Lazanja pokazao na međunarodnom znakovnom jeziku predstavlja ljubav, nešto pozitivno i dobro. Tri ispružena prsta predstavljaju slova I, L i Y, početna slova fraze "Volim te" (I love you).

Evrovizija, Evrovizija 2024, Evrovizija 24, Hrvatska, Bejbi Lazanja
foto: Printscreen/RTS

Da je pokazao ispruženi kažiprst i mali prst, a palcem držala savijeni srednji prst i prstenjak, značenje izraza bi bilo drugačije. To bi značilo da pokazuje rogove, objasnila je predsednica Udruženja osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca Ružica Višnjić za portal vinkulja.hr .

Na kladionicama tesno

Stanje na kladionicama menja se iz časa u čas, a titulu apsolutnog favorita koju Bejbi Lazanja nosi nedeljama unazad preti da preuzme predstavnica Izraela Eden Golan.

Eden Golan
Eden Golanfoto: EPA/JOHAN NILSSON

Ona je nakon nastupa u drugom polufinalu vrtoglavo skočila na kladionicama i prestigla predstavnika Švajcarske Nema, koji je Bejbi Lazanji bio najveća konkurencija.

Ipak, kladionice su klackalice i ostaje da vidimo šta će se desti u finalu. Odluku o pobedniku donose ravnopravno publika i žiri.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

01:29

TEYA DORA EKSKLUZIVNO ZA KURIR PRED VELIKO FINALE EVROVIZIJE: Jako mi znače vaše poruke! EVO ŠTA ĆE URADITI UKOLIKO POBEDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track