"GLASANJE ŽIRIJA TREBA UKINUTI": Hrvati BESNI zbog osvojenog DRUGOG MESTA, a evo kako planiraju da dočekaju svog predstavnika
Foto: EPA/JESSICA GOW

organizovan doček za bejbi lazanju

"GLASANJE ŽIRIJA TREBA UKINUTI": Hrvati BESNI zbog osvojenog DRUGOG MESTA, a evo kako planiraju da dočekaju svog predstavnika

Pop kultura -

Već mesecima unazad za glavnog favorita na Evroviziji 2024 važio je Bejbi Lazanja iz Hrvatske sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim" i nalazio se na prvom mestu za pobedu na kladionicama, a sinoć je zauzeo ipak drugo mesto.

Grad Zagreb organizuje doček svog predstavnika na ovogodišnjoj Evroviziji 2024.

Bejbi Lazanja i njegov tim danas, 12. maja treba da se vrate u Hrvatsku, a na Trgu bana Josipa Jelačića dočekaće ih publika.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Baby Lasagna, Bejbi Lazanja
foto: EPA/JESSICA GOW

"Pozivamo sve građane i ljubitelje muzike da pozdrave i dočekaju našeg Marka na glavnom gradskom trgu gde će od 13:00 biti organizovan prigodan program dočeka", poručili su iz Grada Zagreba.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da su se za doček odlučili nakon što su iz tima Bejbi Lazanje potvrdili da žele doček.

"On je pobednik po glasanju publike i smatramo da zaslužuje doček", rekao je.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Baby Lasagna, Bejbi Lazanja
foto: EPA/JESSICA GOW

"Iskreno mislim da bi glasanje žirija trebalo ukinuti i ostaviti samo glasanje publike. Jasno je da tu ima puno politike i geopolitike i ključno je na kraju ko je miljenik publike, a to je Bejbi Lazanja", rekao je i procenio da su mnogi fanovi širom Evrope i sveta razočarani glasanjem žirija.

Evrovizija, Evrovizija 2024, Baby Lasagna, Bejbi Lazanja
foto: EPA/JESSICA GOW

Kako je još najavljeno, okupljene na trgu u Zagrebu zabavljaće, između ostalih i bivši hrvatski predstavnici na Eurosongu Let 3, Tatjana Matejaš Tajči u pratnji Ante Gele i benda i Emilija Kokić.

Voditelj programa je Miljenko Cvitković Minja, prenosi "Dnevnik.hr".

Prva izjava Baby Lasagne

Prvu izjavu Lazanja je dao odmah nakon poraza.

- Bilo je super, bilo je napeto, drago mi je da smo završili drugi, srećan sam i zadovoljan sam. Naravno, bilo bi mi draže da smo završili prvi. Mislim da smo dali sve od sebe i da je publika pokazala da smo učinili ipak nešto dobro - kazao je.

Bejbi Lazanja
foto: Printskrin Instagram

- Mislim da se možemo ponositi s ovim drugim mestom. Ja se ponosim. Sve smo napravili kako treba, mi smo zadovoljni, znamo da moramo doći kući i mirno spavati - poručio je Lazanja za HRT.

Nakon proglašenja pobednika Nemo nije mogao da sakrije koliko je srećan, ali i suze u očima zbog uspeha.

Pobednik Evrovizije je slomilo trofej, šok scena na kraju takmičenja.

( Kurir.rs / Blic / T.B. )

Bonus video:

03:14

SVI SU ZNALI DA JE EVROVIZIJA 2006. NAMEŠTENA! Danijel Alibabić tvrdi: To je u stvari bilo takmičenje između dve televizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track