PRVO OGLAŠAVANJE ŠVEDSKE POLICIJE NAKON FINALA EVROVIZIJE: Poznato za šta je optužen predstavnik Holandije
Foto: Printscreen/YouTube/EurovisionSongContest

Otkriveno za šta je optužen predstavnik Holandije

PRVO OGLAŠAVANJE ŠVEDSKE POLICIJE NAKON FINALA EVROVIZIJE: Poznato za šta je optužen predstavnik Holandije

Pop kultura -

Holandski muzičar Jost Klajn, koji je izbačen sa Evrovizije prethodnog vikenda, može biti procesuiran za nekoliko nedelja zbog optužbi da je pretio snimateljki koja je radila na Pesmi Evrovizije u švedskom Malmeu, gradu domaćinu ovog takmičenja.

Kako prenosi NL tajms on je, navodno, tokom ispitivanja u vezi sa incidentom koji se dogodio u četvrtak uveče, priznao da je napravio incident.

Izvori su rekli švedskom listu Aftonbladet da je Klajn postao uzrujan zbog gužve fotografa i snimatelja koji su mu se približavali, i da je krenuo prema jednom od njih s pesnicom.

1 / 4 Foto: Printscreen/YouTube/EurovisionSongContest

Iako navodno nije udario ženu, njen fotoaparat je oštećen i ona je dobila pomoć zbog posekotine, prenose švedske novine.

Više svedoka je reklo policiji da je on bio "veoma agresivan", ali i da se ubrzo nakon incidenta izvinjavao i govorio da mu je žao.

Bez obzira na kajanje, policija je rekla švedskom javnom servisu SVT da veruje da su dokazi protiv Klajna jaki i da krivično gonjenje deluje neizbežno.

Holandija, Jost Klajn
foto: Printscreen/YouTube/EurovisionSongContest

"Očekujemo da ćemo to moći ga procesuiramo početkom juna. Obično nam treba oko šest do osam nedelja za obradu slučaja", rekao je Emil Anderson, šef istražne policije u Malmeu.

Kurir.rs/Telegraf/Aftonbaldet.se/NL Times.nl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track