NORMALNO JE DA NEKO EVROVIZIJU VIDI KAO SATANISTIČKU, SODOMU I GOMORU: Olivera Kovačević o komentarima "VOLELI SMO DA POBEDIMO..."
Foto: Kurir televizija

utisci nakon finala

NORMALNO JE DA NEKO EVROVIZIJU VIDI KAO SATANISTIČKU, SODOMU I GOMORU: Olivera Kovačević o komentarima "VOLELI SMO DA POBEDIMO..."

Pop kultura -

Evrovizija je zvanično završena u subotu, gde je naša predstavnica Teya Dora sa numerom "Ramonda" osvojila 17. mesto u finalu.

Evrovizija 2024, RTS klub, druženje sa učesnicima
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Prethodna tri meseca RTS Zvuk je vredno radio na projektrima Pesma za Evroviziju i Eurosong, a danas je u čast završenog projekta u Klubu RTS-a organizovana proslava.

Ova proslava okupila je bivše takmičare PZE, Teya Doru, ali i one koji su vredno radili iza kulisa.

Evrovizija 2024, RTS klub, druženje sa učesnicima, Teya Dora
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Među prisutnima je bila i Olivera Kovačević, urednica i supervizorka "Pesme za Evroviziju". U razgovoru sa medijima ona se osvrnula na ovogodišnje takmičenje i uspeh "Ramonde".

Olivera Kovačević
foto: Kurir

- Evrovizija nam pokazuje u kom pravcu je svet iskoračio. Odgovara na pitanje šta je to što mladi vole, a mi ne vidimo. Prema tome, izuzetno je važno što smo mi na tom takmičenju. Dobro je što je naša predstavnica lepo predstavljala Srbiju. Pesma "Ramonda" je bila odlična i zahtevala takav nastup. Mi smo voleli da pobedimo, jer svi volimo da pobedimo - rekla je Olivera.

Jedan od snimaka koji je definitivno obeležio takmičenje bila je reakcija Bejbi Lazanje, kada je naša Teya Dora prošla u finale.

Evrovizija 2024, RTS klub, druženje sa učesnicima, Teya Dora
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

- Strašno nam nedostaju zemlje iz regiona. Nedostaje nam Crna Gora, Bosna i Hercogovina, Severna Makedonija. Ne znam da li ste primetili koliko se Bejbi Lazanja radovao kad je Teya Dora prošla u finale. To su lepe poruke i stvari. Da mi možemo lepo da komuniciramo. Evrovizija nam ostavlja prostor za to - objasnila je.

U napetom finalu pobedu je odneo predstavnik Švajcarske, dok je drugoplasirani bio Bejbi Lazanja iz Hrvatske. Olivera je istakla da joj se dopao pobednički nastup, ali da je navijala za komšije.

Evrovizija 2024
foto: Kurir/M.S.

- Dopao mi se pobednički nastup, ali sam najvijala za Bejbi Lazanju. Želela sam da pobedi Teya Dora naravno, ali koplja su se lomila između Hrvatske i Švajcarske. Bejbi Lazanja je simpatičan mladić, ima lepe manire i dobre poruke. Nemo je pokazao virtuoznost u pevanju. Mi smo svi gledali u onaj tanjir i pitali se kako se okreće. On je zadivio sve i zasluženo je pobedio. Prošle godine sam navijala za Kariju, pa je Lorin pobedila, naravno zasluženo - istakla je Olivera.

Evrovizija 2024, RTS klub, druženje sa učesnicima
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Još jedna zanimljivost koja se vezuje za takmičenje je da je Velika Britanija dobila 0 poena, a Olivera veruje da se publici nije toliko dopao nastup.

- Nastup Britanaca je bio fenomenalan. Bio je više gej nastup, ali mislim da nije legao publici. Ipak fantastično su izrežirali nastup - objasnila je.

Olivera Kovačević
foto: Kurir televizija

Pravu buru u domaćoj javnosti tradicionalno je podigla Evrovizija. Raznolikost u performansima mnoge je naljutila, ali Kovačević veruje da je sve to normalno, te da je neophodno da prihvatimo različitosti i da je demokratija skroz na mestu.

1 / 29 Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

- Potpuno je normalno da se Evrovizija nekome ne dopada, da im je satanistička i da vide sodomu i gomoru, ali mislim da je to prirodno u demokratiji. Ljudi imaju stav i mišljenje, a važno je razumeti šta je pesma Evrovizije - zaključila je.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:06

Olivera Kovačević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track