KEVIN KOSTNER PLAKAO KAO KIŠA NA KANSKOM FESTIVALU: Aplaudirali mu 7 minuta zbog filma na koji je uložio HIPOTEKU (VIDEO)
Foto: screenshot X/Variety

EMOTIVNO

KEVIN KOSTNER PLAKAO KAO KIŠA NA KANSKOM FESTIVALU: Aplaudirali mu 7 minuta zbog filma na koji je uložio HIPOTEKU (VIDEO)

Pop kultura -

Publici je na 77. Kanskom festivalu sinoć prikazan novi film čuvenog glumca i reditelja Kevina Kostnera, "Horizon: An American Saga". Projekciju ovog vestern ostvarenja publika je pozdravila ovacijama koje su trajale sedam minuta. Kostner nije mogao da zaustavi suze u tim momentima, što prikazuje emotivan snimak objavljen na profilu čuvenog magazina Variety na X mreži.

Iz publike se sinoć na Kanskom festivalu 2024. čulo: “Kevine! Kevine! Kevine!". Kevin Kostner, koji igra jednu od glavnih uloga u "Horizon: An American Saga", osim što potpisuje režiju, zahvalio se publici i obećao "još tri" dela franšize "Horizon", koja već u avgustu treba da dobije nastavak.

"Žao mi je što ste morali toliko dugo da aplaudirate da bih shvatio da treba da govorim", rekao je uz osmeh i dodao: “Tako dobri ljudi. Tako dobar trenutak, ne samo za mene, nego i za glumce koji su došli sa mnom, za ljude koji su verovali u mene, koji su nastavili da rade. To je zabavan posao i tako mi je drago što sam ga pronašao. Nijedno mesto nije kao ovo. Nikada to neću zaboraviti - neće zaboraviti ni moja deca".

Kevin Kostner je na premijeri filma u Kanu bio sa svoje petoro dece.

Kevin Kostner
foto: Roger Harvey / Zuma Press / Profimedia

Film je dvodelni pogled na širenje američkog Zapada, ispričan je iz perspektive uzgajivača stoke, farmera i vojnika koji grade budućnost za sebe u regiji, kao i iz perspektive domorodaca koji su tamo prvi živeli. To je duboko lični projekt za Kostnera, koji je uložio velik deo svog bogatstva u snimanje filma vrednog više od 100 miliona dolara, uključujući i hipoteku na svoj ranč. Kostner je i producirao film i bio koscenarista. Yahoo navodi da su obacije trajale 11 minuta, svakako je aplauz bio dug.

Vestern je kao žanr bio blagonaklon prema njemu. Postigao je hit na bioskopskim blagajnama sa filmom "Open Range" i ostvario uspeh sa filmom "Dances With Wolves", a oba je režirao. Kostner je za drugo ostvarenje nagrađen Oskarom.

Kevin Kostner
foto: Tom Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Priču o novom filmu pratile su i kontroveze zbog serije "Yellowstone", hit seriji u kojoj je glumio i koju je iznenada napustio uprkos velikoj gledanosti. Producenti serije su tvrdili da je Kostner bio manje dostupan kada mu je komplikovana produkcija novog filma oduzela sve vreme, piše Variety.

U Kanu je prikazana prvi deo filma, američka premijera zakazana je za 28. jun. Drugi deo biće predstavljen 16. avgusta.

U filmu glume Sijena Miler koja je bila na večerašnjoj premijeri u Kanu, Sem Vortington, Ebi Li, Luk Vilson i mnogi drugi.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

02:41

NOVA SRPSKA SERIJA U INOSTRANSTVU! Zlatni dečko ima šansu da bude predstavljen CELOM SVETU (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track