SIN TOMA KRUZA OD MALIH NOGU ODBACIO MAJKU I IZABRAO OCA: Razlog je kontroverzna SEKTA kojoj je posvetio život, a evo kako izgleda
Foto: Sara Jaye / Shutterstock Editorial / Profimedia

ŽIVI U SKLOPU SAJENTOLOŠKE ZAJEDNICE

SIN TOMA KRUZA OD MALIH NOGU ODBACIO MAJKU I IZABRAO OCA: Razlog je kontroverzna SEKTA kojoj je posvetio život, a evo kako izgleda

Pop kultura -

Holivudski glumac Tom Kruz otac je troje dece, koje je dobio s dvema bivšim suprugama.

Iz braka s Kejti Holms ima 18-godišnju ćerku Suri, s kojom nema kontakt otkako je bila devojčica, a dok je bio u braku s Nikol Kidman, usvojio je dvoje dece, sina Konora (29) i ćerku Isabelu (31).

Nikol Kidman, Tom Kruz
foto: Profimedia

Najverniji svom ocu je Konor, koji je nakon razvoda svojih roditelja izabrao da živi s njim i prekinuo je kontakt s majkom, baš kao i njegova sestra, a Tom ih je oboje odgojio kao sajentologe.

Oboje su i danas odani kontroverznoj crkvi i čuvaju svoju privatnost daleko od očiju javnosti, ali Konora smo ipak imali češće priliku da vidimo s Tomom, a poslednji put prošle godine na promociji najnovijeg nastavka franšize "Nemoguća misija" u Njujorku.

konor kruz
foto: Profimedia

O Konoru je poznato da živi u sajentološkoj zajednici u Floridi, a bliski izvor otkrio je i da tamo vodi jednostavan život.

"Živi sam u kući u sklopu sajentološke zajednice. Život mu je ribolov. Ima puno prijatelja među kojima je omiljen", rekao je izvor za Daily Mail, čemu svedoči i Konorov profil na Instagramu, na kom najčešće objavljuje fotografije iz ribolova.

Tom Kruz
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Konor je 2016. godine za People ispričao kako su njegovi roditelji često išli u ribolov dok je odrastao.

"Blagosloven sam što sam imao priliku da proputujem svet kao dete i sad putujem dok radim", kazao je tada.

Konor se okušao i kao glumac, te se pojavio u dva filma, akcionom trileru "Crvena zora" iz 2012. godine i drami "Sedam duša" iz 2008. godine, u kojoj glavnu ulogu ima Vil Smit.

Bela Kruz i Konor Kruz
Bela Kruz i Konor Kruzfoto: Humberto Carreno / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsetimo, Tom Kruz i Nikol Kidman svojevremeno su bili jedan od omiljenih holivudskih parova. Venčali su se 1990. godine i u braku su proveli 11 godina. Ćerku Isabelu usvojili su 1992. godine, a sina Konora 1990. i decu su čuvali daleko od očiju javnosti.

Iako je sve isprva bilo idilično, između glumačkog para stala je Tomova religija - sajentologija. Nikol je oduvek odbijala da postane sajentološkinja jer joj se nisu sviđala pravila koja se nameću, pa je Tom počeo da se udaljava od nje.

Tom Kruz
foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Kao zakleti sajentolog, Tom je odlučio da će i njihovu decu odgojiti u skladu s tom religijom, pa je tako i bilo. Nikol je u jednom trenutku počela da se oseća isključeno iz njihove rutine i sistema vrednosti, pa je došlo do zahlađenja odnosa.

Bela i Konor odjednom su svoju majku, ženu koja ih odgaja, počeli da nazivaju "supresivnom osobom", što je zvanični sajentološki termin za osobe koje nisu vernici, tj. nisu članovi zajednice sajentologa. Prema njihovom verovanju, sajentolozi bi trebalo da izbegavaju svaki bliži kontakt s osobama koje su supresivne, što je kasnije imalo znatan uticaj na živote te porodice.

Tom Kruz
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada je došlo do iznenadnog razvoda koji je zatražio Kruz, sud je potpuno starateljstvo nad decom dodelio upravo njemu, i to baš zato što su bili vernici čija je sveta dužnost izbegavati osobe koje nisu sajentolozi.

Iz istog razloga Tom odbija da vidi ćerku Suri, otkako se 2012. godine razveo od njene majke.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S)

Bonus video:

03:11

SEKTE HARAJU SVETOM! Pastuović: Svaka je sekta satanistička samo nazivi drugačiji OVA UMETNICA JE PRIPADNICA MRAČNE ORGANIZACIJE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track