TEŠKA BOLEST JE UMALO KOŠTALA ŽIVOTA: Ostala je bez zuba, niko je nije video godinama, pa u "GOLOJ" haljini, POKAZALA BRADAVICE
Foto: Aissaoui Nacer / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

zapalila je sve

TEŠKA BOLEST JE UMALO KOŠTALA ŽIVOTA: Ostala je bez zuba, niko je nije video godinama, pa u "GOLOJ" haljini, POKAZALA BRADAVICE

Pop kultura -

Slavna manekenka Bela Hadid, koja nosi titulu najlepše žene na svetu, pre dve godine se povukla iz javnosti kako bi se posvetila zdravlju koje se osetno pogoršalo.

S vremena na vreme oglasila bi se preko društvenih mreža, ali se do skoro modelingom nije bavila, niti se pojavljivala na javnim događajima.

Bela Hadid
foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Ono što posredi je to da je pored mentalnih problema sa kojima se dugo borila, Bela godinama mučila muku i sa lajamskom bolešću, a dnevno je osećala i po 10 teških simptoma.

Fotografije uznemirile javnost

Podsetimo, ona je otkrila svoje stanje serijom fotografija koje su otkrile detalje njene borbe sa lajamskom bolešću koju ima od 2012. godine. Zbog svega je pre nekoliko meseci izgubila i jedan zub usled komplikacija sa ovom bolešu, kada se infekcija širila u njenoj vilici.

Bela Hadid
foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nažalost, Borelija, kako se ovo oboljenje još zove, a koje prenose zaraženi krpelji, kako je tada istakla "napada zube, vilicu, mozak, kičmu, kosti i ceo nervni sistem".

"Svaka manja trauma, bilo fizička ili psihička, može da pogorša bolest. Moja vilica je upaljena kad god sam pod stresom ili previše radim. Nekim danima je u redu, ali neki dani su teški. Ali sada me vilica neizdrživo boli. Sutra ću izvaditi ovaj zub", rekla je Bela na storiju pre nekoliko meseci.

Fotografije su otkrile njenu iscrpljujuću, napornu bitku i umor koji se kriju iza glamura i ogromnog uspeha, tolikog da je postala najtraženiji supermodel na svetu.

Teška bolest je umalo koštala života

Bela Hadid, bolest, Lajmska bolest
foto: Printscreen/Instagram

Na nekoliko fotografija vidi se kako su infuzije pričvršćene Beli za ruku, dok je na drugima ona na različitim pregledima ili joj medicinske sestre vade krv. Takođe, manekenka je hrabro podelila i one slike na kojima je vidno iscrpljena i malaksala, u potpunosti bez šminke i u kućnom izdanju.

"Moje stanje se pogoršalo vremenom dok sam naporna radila, pokušavajući da učinim sebe, svoju porodicu i ljude koje me podržavaju ponosnim. To je uzelo danak na način na koji ne mogu da objasnim. Biti toliko tužan i bolestan, a imati toliko blagoslova i privilegija oko sebe je verovatno najzbunjujuća stvar ikada", napisala je Bela između ostalog.

Mučni simptomi

Bela Hadid
foto: Printscreen

Hadid je kazala i da njeni simptomi uključuju nepravilan rad srca, poteškoće sa disanjem, nesanicu, glavobolje, umor, anksioznost, osetljivost na svetlost i buku, disfunkciju štitne žlezde, kandidu, utrnulost, otežano hodanje, konfuziju, maglu u mozgu i bolove u zglobovima, a da su agresivniji od kako je ušla u dvadesete.

Zbog svega se povukla iz javnosti i posvetila zdravijem načinu života. Prestala je da pije, i kako se čini, konačno je uspela da bolest drži pod kontrolom. Lepa manekenka je nekoliko puta viđena u javnosti u poslednjih mesec dana, najčeće ispred zgrade u kojoj živi njena sestra Điđi.

Povratak

Bela Hadid
foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Slavna manekenka prošetala je crvenim tepihom Kanskog festivala nakon dve godine pauze. Na crveni tepih je došla golih grudi, sa jasno vidljivim bradavicama u veoma izazovnoj haljini.

Bela se sad vratila, lepša nego ikad, i pozirala pred svima u senzualnoj providnoj Saint Laurent haljini sa širokim osmehom na licu.

Bela Hadid
foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ovo modno izdanje je upotpunila maroon cipelama, upečatljim naušnicama i mekim loknama u stilu starog Holivuda, a kako je izazovnim izdanjem hopnotisala sve oko sebe, jasno je zašto se nalazi na listama najlepših žena sveta.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track