TAJNA BERLUSKONIJEVOG TESTAMENTA: Ostavio milijarde, svi mislili da će BOGATSTVO ostaviti 50 godina mlađoj LJUBAVNICI, a onda...
Foto: Profimedia

ko je nasledio milijarde

TAJNA BERLUSKONIJEVOG TESTAMENTA: Ostavio milijarde, svi mislili da će BOGATSTVO ostaviti 50 godina mlađoj LJUBAVNICI, a onda...

Pop kultura -

Prošlo je godinu dana otkako je preminuo bivši italijanski premijer i skandal majstor Silvio Berluskoni, koji je u to vreme imao 86 godina. Iza njega je ostalo petoro dece iz dva različita braka, kao i 53 godine mlađa devojka Marta Fašina.

Silvio Berluskoni
foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Kada se saznalo da je u vezi sa mladom Martom, svi su pomislili kako će ona biti ta koja će uzeti sve milione Silvija Berluskonija, međutim, ovaj iskusni političar je godinu dana pre svoje smrti napisao testament koji je otvoren tek nedavno. U njemu stoji da ima bogatstvo koje je procenjeno na 6,8 milijardi dolara, te da će svaki dolar da pripadne njegovoj deci: Marini, Pjeru Silviju, Barbari, Elenori i Luiđiju.

Pošto nije bio legalno venčan sa Martom Fašinom, ova mlada političarka ostala je bez ijednog miliona pokojnog Berluskonija.

Silvio Berluskoni, Marta Fašina
foto: Facebook/Silvio Berlusconi

Italijanski zakon nalaže da kada pokojnik ima više dece, ali nema preživelog supružnika, dve trećine nasledstva mora biti podeljeno podjednako između naslednika, što se u Berluskonijevom slučaju odnosi na njegovo petoro dece. Ali preostala jedna trećina može se slobodno raspodeliti, a Berluskoni je odlučio da podeli preostali deo podjednako između Marine i Pjer Silvija. Na osnovu sadržaja testamenta, Marina i Pjer Silvio će sada kontrolisati procenjenih 26,5% udela u Fininvestu, dok će Barbara, Eleonora i Luiđi imati po 15,6%. Oni će takođe podeliti Berluskonijevu imovinu van Fininvesta, sa investicijama koje uključuju nekoliko vila i kuća širom Italije, Francuske i Antigve.

Njegova najstarija ćerka Marina, koja ima 57 godina, na čelu njegove kompanije Fininvest je već od 2005. godine.

Prvi put se pridružila porodičnom biznisu sa 29 godina, kada je postala potpredsednica Fininvesta, a trenutno predsedava Mondadorijem i član je odbora MediaForEurope. Proglašena po Forbsu kao jedna od najmoćnijih žena na svetu u 2010. godini, Marina je udata za bivšeg plesača.

Silvio Berluskoni
foto: AP

Pjer Silvio (55) je izvršni direktor kompanije MediaForEurope, pozicije koju je dobio 2015. nakon godina rada u medijskim poslovima svog oca. Počeo je u Berluskonijevoj marketinškoj agenciji Publitalia 1992. sa 23 godine, pre nego što je prešao na TV mreže. Takođe je član odbora Fininvesta i Mondadorija.

Berluskonijevo troje najmlađe dece, Barbara, Eleonora i Luiđi, su iz Berluskonijevog braka sa glumicom Veronikom Lario, sa kojom se oženio 1990. i razveo 2015.

Barbara (39), je član odbora Fininvesta i ranije je radila u italijanskom fudbalskom timu A.C. njen otac ga je prodao kineskim investitorima za 630 miliona dolara 2017. Luiđi (35) je bio član odbora Mediolanuma od 2007. i 2015. godine, a takođe je član odbora Fininvesta, kojem se prvi put pridružio 2012. godine sa 24 godine. Malo se zna o 38-ogodišnjoj Eleonori, koja izgleda da nema zvaničnu ulogu ni u jednoj očevoj kompaniji.

Silvio Berluskoni
foto: Georges GOBET / AFP / Profimedia

U svom testamentu, napisanom u januaru 2022. tokom boravka u bolnici zbog infekcije urinarnog trakta, Berluskoni je svojoj deci ostavio oproštajnu poruku: „Volim vas sve veoma mnogo". Više od godinu dana kasnije, dao im je poslednji poklon, svoje milijarde.

Gde je danas njegova devojka Marta Fašina?

Izgleda da Berluskoni nije mislio na svoju devojku Martu, kada je delio bogatstvo. Možda je mislio da će ona i sama dobro da se snađe. Godinu dana nakon njegove smrti, Marta na Instagramu i dalje deli njihove zajedničke slike tvrdeći da njihova "ljubav neće izbledeti".

Marta Fašina
foto: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia

Kada su je pitali kako se oseća godinu dana posle odlaska Silvija Berluskonija, Marta kaže: "Oduzeta mi je sreća. Istrgnuto mi je srce. To nije bila proživljena godina, to je bilo puko preživaljvanje. Ova strašna tuga se ne može prevazići, sa njom se živi."

(Kurir.rs/Stil/M.F.)

Bonus video:

01:37

DA LI ZNATE SA KOLIKO GODINA MOŽETE NAPISATI TESTAMENT? Advokat otkrio sve što treba da znate: Zbog ovoga može biti RUŠLJIV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track