Srpski bariton večeras uživo iz Metropolitena

Rigoleto

Srpski bariton večeras uživo iz Metropolitena

Pop kultura -
Gost najvećih operskih scena od milanske Skale, Kovent gardena u Londonu, Nacionalne opere Pariza do njujorškog Metropolitena, Lučić osvaja svet moćnim "verdijanskim" baritonom, podiže publiku na noge

BEOGRAD - Nova postavka i adaptacija Verdijevog "Rigoleta" u Metropolitenu, u kojoj naslovnu ulogu tumači srpski bariton Željko Lučić, biće večeras prenošena, direktno iz Metropolitena, u bioskopu "Sinepleks" u Beogradu od 19 sati.

Jedan od najvećih tenora sveta Lučić karijeru je započeo u novosadskom Narodnom pozorištu nakon čega počinje i njegov svetski uspon. Gost najvećih operskih scena od milanske Skale, Kovent gardena u Londonu, Nacionalne opere Pariza do njujorškog Metropolitena, Lučić osvaja svet moćnim "verdijanskim" baritonom, podiže publiku na noge.

O njegovoj ulozi Rigoleta "Njujork tajms" piše da je "glas Željka Lučića jak, prodoran, fokusiran i verodostojan, njegovo izražavanje je tako meko i elegantno".

U ostalim ulogama u Verdijevom "Rigoletu" su Dijana Damrau kao Đilda, u ulozi vojvode od Mantove Pjotr Bečala, a Štefan Kocan je Sparafučile, dirigent je Mikele Marioti.

Popularnu operu režirao je reditelj Majkl Majer, kome će ovo biti prvo pojavljivanje u Metropoliten operi. U Majerovoj viziji, radnja opere premešta se iz srednjevekovne Italije u Las Vegas šezdesetih godina 20. veka, navedeno je najavi.

O svojoj režiji Majer kaže da je pokušao da pronađe kontekst koji bi verno oslikao dekadenciju vojvodske palate čiji su protagonisti u neprestanoj potrazi za moći, novcem i lepotom, a Las Vegas šezdesetih je upravo takav svet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track