Najnovije vesti

Pica i veganska hrana za Oskarovce
Foto: Rojters

Za svakog ponešto

Pica i veganska hrana za Oskarovce

Pop kultura
Holivudskoj eliti će biti posluženo 50 specijaliteta iz raznih krajeva sveta, koje će spremiti poznati šef Volfgang Pak

LOS ANĐELES - Nakon dodele Oskara, koja će biti održana u nedelju uveče, 24. februara u Los Anđelesu, zvanice će se iz Dolbi teatra preseliti na Guvernerov bal, za koji je jelovnik, kao i svake godine, omislio poznati šef Volfgang Pak.

 

Holivudskoj eliti će biti posluženo 50 specijaliteta iz raznih krajeva sveta. Na meniju će se naći pita od piletine sa crnim tartufima, salata od japanskih breskvi, mini-hamburgeri od kobe govedine kao i neizbežne čokoladne statuete Oskara, prelivene zlatnom glazurom, koje su postale Pakov zaštitni znak.

 

Pored tradicionalnih jela kao što su dimljeni losos i slata sa tunjevinom, zvanice će imati priliku da probaju i neka nova jela kao što je veganska pica, grilovane artičoke, salata od kelja i salata od cvekle sa orasima.

 

"Ako ne budu ništa našli što im se dopada, to će onda značiti da su zaista probirljivi", komentarisao je poznati kuvar. Na Guvernerovom balu se očekuje dolazak oko 1.500 gostiju, među kojima su Džordž Kluni, Stiven Spilberg, Dženifer Lorens i Džesika Čestejn.

 

Pakove đakonije će mnogima na balu biti prva hrana koju će okusiti tog dana, s obzirom da većina gladuje od ranog jutra kako bi što bolje izgledala u toaletama i svečanim odelima u kojima će prošetati crvenim tepihom pre početka ceremonije.

 

"Niko tog dana ne jede sve do devet sati uveče", kazao je Pak kome će ovo biti 19. put da priprema posluženje za bal povodom svečane dodele Oskara.

 

Paku će pomagati 300 ljudi u kuhinji i 650 konobara u balskoj dvorani u kojoj će biti postavljeno mnoštvo malih stolova i separea kako bi se stvorila intimnija atmosfera.

 

Ceo događaj upotpuniće ogroman luster, dugačak 37 metara, kao i 5,5 metara visoka pozlaćena statua Oskara, koja će stajati na sredini sale.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...