Najnovije vesti

Itan Houk: Oskari su destruktivni i glupi

Odbrusio

Itan Houk: Oskari su destruktivni i glupi

Pop kultura
Davati prioritet novcu i sumnjivim počastima je po meni jako destruktivno, rekao je glumac

LOS ANĐELES - Američki glumac Itan Houk smatra da je najpoznatija filmska nagrada Oskar "destruktivna" i da su je dobili mnogi glupi i osrednji filmovi.

"Ljudi u ovoj zemlji žele da sve pretvore u nadmetanje. Obožavaju da obelodanjuju zarade filmova jer je to način da se kaže koji je najbolji. To je tako glupo", objašnjava glumac u intervjuu za magazin "Gotam".

"Pogledajte samo koliko je glupih i potpuno zaboravljenih filmova osvojilo Oskara, koliko mediokriteta ima statuetu na svom kaminu. Davati prioritet novcu i sumnjivim počastima je po meni jako destruktivno", naveo je on.

Jedan od žestokih kritičara najprestižnijih holivudskih priznanja je i njegov kolega Hoakin Finiks, koji je prošlog oktobra rekao da su Oskari "čisto s..."

Mesec dana kasnije, glumac, koji je ove godine u trci za Oskara za najbolju mušku rolu u filmu "Master", donekle je korigovao svoju izjavu, navodeći da su Oskari znatno doprineli njegovoj karijeri.

Naime, Finiks je 2001. bio nominovan za najbolju sporednu ulogu u filmu "Gladijator", a četiri godine kasnije je osvojio Oskara za najboljeg glumca za film "Hod po žici" u kojem je tumačio lik američke folk legende Džonija Keša.

Svečana dodela Oskara biće održana večeras u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...