Večeras srpsko-slovenačka predstava "Aj, Karmela!"

Atelje

Večeras srpsko-slovenačka predstava "Aj, Karmela!"

Pop kultura -
U drami o putujućim glumcima iz vremena španskog građanskog rata uloge Karmele i Paulina igraju Lara Jankovič i Branislav Trifunović

BEOGRAD - Koprodukciona predstava Gledališča Koper i Ateljea 212 "Aj, Karmela!" biće premijerno izvedena u Beogradu večeras na maloj sceni Ateljea, nakon dobrih ocena slovenačke publike na premijeri u Kopru koja je bila 22. februara.

Predstavu po tekstu savremenog španskog autora Hozea Sančiza Sinistere režirao je Marko Manojlović, a dramaturg je Gordana Goncić.

U drami o putujućim glumcima iz vremena španskog građanskog rata uloge Karmele i Paulina igraju Lara Jankovič i Branislav Trifunović.

Priča prati glumački i ljubavni par koji ide po selima, izvodi varijetetske tačke i zaluta na teritoriju pod vlašću frankista.

Primorani su da igraju za vojnike i njihove zarobljenike, članove internacionalnih brigada koji će sutra biti streljani.

Rastrzana da li da igrom zabavi fašiste ismevajući republikance ili da zadrži sopstveno dostojanstvo i uverenje, Karmela se odupire frankistima, a time i Paulinu, koji spasava živu glavu pristajući na sve. Čin protesta Karmela plaća životom.

Scenografiju je kreirao Darko Nedeljković, kostime Dragica Laušević. Kompozitor je Vladimir Pejković, koreograf Damjan Kecojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track