Depardjeu poklonili stan za socijalno ugrožene u Čečeniji
Foto: Rojters

Dobro je prošao

Depardjeu poklonili stan za socijalno ugrožene u Čečeniji

Pop kultura -
Depardje je na okupu u Saransku nosio šubaru Crvene armije sa velikom zvezdom petrokrakom. Ponosno je pokazivao pred kamerama ruski pasoš sa žigom

Glumac Žerar Depardje (54), koji se nedavno odrekao francuskog državljanstva i dobio ruski pasoš, odnedavno je postao i službeno prijavljeni stanovnik ruske republike Mordovije. On je takođe od predsednika Čečenije iz fonda za siromašne dobio stan vredan 150.000 evra.

Na velikoj svečanosti u glavnom gradu Mordovije, Saransku, glumac je oduševljeno pokazivao pasoš sa žigom.

"Slava Saransku, slava Mordoviji, slava Rusiji", rekao je glumac na slavlju na ruskom dok mu je gomila oduševljeno aplaudirala u gradskom pozorištu.

Glumac je rekao da je ponosan na Mordoviju, zemlju bez nafte i plina, ali zemlju velikog srca i divnih ljudi. Mordovija je regija u središnjoj Rusiji koja je uglavnom poznata po svojoj mreži zatvora.Depardje se na okupu pojavio u šubari Crvene armije sa velikom zvezdom petrokrakom, a mnogi su komentarisali da time zapravo sve izvrgava ruglu. Ponosno je pokazivao ruski pasoš pred kamerama. Njegova adresa je najavljena u stanu u elitnom delu Saranska koji pripada rođacima njegovog prijatelja Nikolaija Brodačeva, šefa ruskog državnog fonda za film.Prema pisanju stranih medija, glumac je u Čečeniji kao gost Ramzana Kadirova dobio petesobni stan vredan više od 150.000 evra. Kadirov se nakon napada branio da je glumcu stan dodeljen iz humanitarnog fonda dok se kasnije otkrilo da ga je dobio iz fonda za siromašne, socijalno ugrožene, invalide i ljude sa mentalnim teškoćama.

Depardjeu je ovo drugo putovanje u Rusiju otkako je postao njihov državljanin nakon što mu je predsednik Vladimir Putin odobrio pasoš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track