Neki to vole vruće 100. put
Foto: Pozoriste Na Terazijama

Najdugovečnija predstava

Neki to vole vruće 100. put

Pop kultura -
U predstavi učestvuju i Zinaida Dedakin, Veselin Stijović, Božidar Stošić, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, kao i Hor, Balet i Orkestar Pozorišta na Terazijama

BEOGRAD - Popularni mjuzikl Pozorišta na Terazijama "Neki to vole vruće" biće u nedelju izveden stoti put.Ova predstava je najdugovečnija na repertoaru našeg jedinog muzičkog teatra. Originalnu verziju režirala je Soja Jovanović, a 2007. godine obnovili su je glumci Svetislav Goncić i Rade Marjanović.

Njih dvojica već 20 godina igraju iste likove - Džoa i Džerija, dok je Puslica u početku bila Ivana Mihić, a sada je u alternaciji igraju Bojana Stefanović i Ivana Jovanović.

Duhoviti mjuzikl Pitera Stouna (libreto), Boba Merila (songovi) i Džula Stajna (muzika) nastao je 1972. na Brodveju na osnovu filma "Neki to vole vruće" Bilija Vajldera sa Džekom Lemonom, Tonijem Kertisom i Merlin Monro u glavnim ulogama.

Tekst je na srpski preveo Dragoslav Andrić, songove prepevao Ljubiša Bačić, muzičke aranžmane uradio Predrag Vasić. Koreografiju Miljenka Štambuka obnovila je Snežana Vesković. Scenograf i kostimograf je Miodrag Tabački.

U predstavi učestvuju i Zinaida Dedakin, Veselin Stijović, Božidar Stošić, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, kao i Hor, Balet i Orkestar Pozorišta na Terazijama.

Kritika je pre dve decenije zapisala da je Soja Jovanović imala smelosti i velemajstorskog umeća da, posle filmskog hita i Brodveja, uspešno realizuje ovaj mjuzikl na domaćoj sceni.

Naša publika je odmah zavolela ovu urnebesnu priču o dvojici muzičara koji se, zarad posla, a i bežeći od gangstera iz Čikaga, preoblače u žene i kreću na banjsku turneju sa ženskim orkestrom, o plavuši iz bajke koja sanja milionera, o stvarnom milioneru koji se zaljubljuje u muškarca...

Postavka Soje Jovanović s početka 90-ih bila je poslednja premijera na Terazijama pre nego što je počela rekonstrukcija tog teatra, a ansambl otišao u, kako se ispostavilo, 14-godišnje "izgnanstvo" u Dom kulture "Vuk Karadžić".

Obnova tog mjuzikla na renoviranoj matičnoj sceni označila je metaforički luk koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost ovog teatra, ističu u Pozorištu na Terazijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track