Nagrada za film Klip na festivalu u Luksemburgu

Nastavljena serija priznanja

Nagrada za film Klip na festivalu u Luksemburgu

Pop kultura -
Film od danas počinje da se prikazuje u bioskopima u Njujorku, a preporuku je tim povodom dobio od prestižnog Njujork tajmsa

Film "Klip" mlade srpske rediteljke i scenaristkinje Maje Miloš osvojio je još jednu inostranu nagradu, ovoga puta na internacionalom festivalu u Luksemburgu.

Pored toga, ovaj debitantski film od danas počinje da se prikazuje u bioskopima u Njujorku, a preporuku je tim povodom dobio od prestižnog "Njujork tajmsa". Tako je nastavljena serija priznanja koja ovaj film prate na festivalima u svetu, od same premijere i nagrade "Tigar" početkom prošle godine u Roterdamu.

Film "Klip" proglašen je i za najbolji domaći film u 2012. po izboru srpske sekcije Međunarodne federacije filmskih kritičara (Fipresci), a Miloševa je dobila nagradu Fipresci Srbija za najboljeg reditelja.

Naša publika imala je priliku da gleda "Klip" u bioskopima prošle godine. Uz priznanja, ova šokantna drama o životu današnjih tinejdžera sa društvene margine izazvala je i kontroverzne reakcije zbog otvorenog prikazivanja scena seksa i nasilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track