ZVEZDA FESTIVALA: Aplauz za Natašu Ninković u Vankuveru

Festival srpskog filma

ZVEZDA FESTIVALA: Aplauz za Natašu Ninković u Vankuveru

Pop kultura -
Glumica je otvorila festival, a filma "Smrt čoveka na Balkanu" u kome glumi dobio je najviše glasova publike

OTAVA - Glumica Nataša Ninković pobrala je najviše aplauza, a film u kome igra "Smrt čoveka na Balkanu" reditelja Miroslava Momčilovića dobio je najviše glasova publika na festivalu srpskog filma u Vankuveru.

Ninkovićeva je otvorila festival i po prikazanom filmu, razgovarala sa gledaocima.

Osim pobedničkog prikazana su još tri igrana filma nove srpske produkcije: "Artiljero" Srđana Anđelća, "Ustanička ulica" Miroslava Terzića i "Prakticni vodic kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" Bojana Vuletića.

Publika je videla i dva dokumentarna filma "Žucko, Priča o Radivoju Koraću" Gordana Matića i "Valter" Andreja Aćina (takođe gost na festivalu), kao i kratki film "Zalet" Miroslava Stamatovića. Šesta smotra novog srpskog filma u Vankuveru, kao i prethodnih godina, privukla je ne samo gledaoce-pripadnike dijaspore nego i kanadske filmofile, a imala je i značajan odziv u medijima Britanske Kolumbije.

Osnivač i glavni organizator festivala, počasni konzul Srbije u Vankuveru, arhitekta Predrag Vladiković dao je polučasovni intervju za "Vankuver TV", a o festivalu su izvestile i druge TV-stanice i štampani mediji.

Zamenik direktorke Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Aleksandar Vlajković uputio je pozdravno pismo koje je pročitano tokom završne festivalske večeri. U pismu se naglašava "sjajna organizacija festivala" i namera da se "država Srbija i Kancelarija već iduće godine značajnije uključe u organizovanje smotre".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track