Izložba plakata mladih grafičara u Galeriji Stepenište

Šumatovačka

Izložba plakata mladih grafičara u Galeriji Stepenište

Pop kultura -
Mladi autori koji će predstaviti svoje radove, pohađali su ili upravo završavaju studije na različitim fakultetima za dizajn, a među njima master studije završava i jedina domaća učesnica izložbe Ana Radovanović

Od 23. marta do 5. aprila u Galeriji Stepenište, Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka, osamnaest mladih autora sa nove italijanske dizajn scene predstaviće svoje radove izložbom plakata pod nazivom "1/18".

Izložba je deo novog "Artist-in-residence" programa Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka, koji će u ovoj godini ugostiti veliki broj autora iz inostranstva, i predstaviti ih publici kroz razne multimedijalne sadržaje, izložbe, radionice, tribine, performanse. Izložbu će otvoriti dizajner Slobodan Jovanović.

Mladi autori koji će predstaviti svoje radove, pohađali su ili upravo završavaju studije na različitim fakultetima za dizajn, a među njima master studije završava i jedina domaća učesnica izložbe Ana Radovanović.

Ime izložbe označava odnos jedne teme postavljene pred osamnaest učesnika. To je pokazatelj koji ujedno alaudira i na samu temu izložbe. Koncept izložbe se sastoji u interpretaciji reči “relation”, koja na engleskom jeziku znači “odnos”. Učesnici su pozvani da odgovore plakatom, te dočaraju sopstvene refleksije koje je ova reč sa svojim raznovrsnim značenjima i beskonačnim ličnim i kolektivnim konekcijama u stanju da ostvari.

Učesnici: Silvia Agozzino, Luigi Amato, Federico Antonini, Lorenzo Bravi, Giulio Cesco Bolla, Federico Conti Picamus, Maria Roberta Cramarossa, Alessio D’Ellena, Dario Ferrando, Michele Galluzzo, Silvio Lorusso, Ilaria Marengo, Laura Paniccià, Ana Radovanović, Marco Goran Romano, Gianluca Sandrone, Moreno Tuttobene i Dario Verrengia.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja