Đina Lolobriđida porodaje nakit

Đina Lolobriđida porodaje nakit

Pop kultura -
Proda svoj nakit kako bi prikupila novac za istraživanje matičnih ćelija, rekavši da je vreme da plati za srećan život koji je imala

RIM - Italijanska glumica Đina Lolobriđida, jedan od seks simbola 50-ih i 60-ih, odlučila je da proda svoj nakit kako bi prikupila novac za istraživanje matičnih ćelija, rekavši da je vreme da plati za srećan život koji je imala.

Posle skromnog detinjstva na selu, Lolobriđida je igrala sa holivudskim zvezdama poput Hemfrija Bogarta, Roka Hadsona, Berta Lankastera, Tonija Kertisa i Frenka Sinatre.

Zahvaljujući karijeri živela je u Francuskoj, Italiji i Holivudu i počela je da prikuplja "Bulgarijev" nakit.Sada, sa 85 godina, pošto je glumu napustila 80-ih kako bi se bavila fotonovinarstvom, humanitarnim radom i skulpturom, Lolobriđiva je odlučila da nakit iskoristi za dobru stvar.

Njen nakit će najpre obići London, Njujork i Rim da bi onda 22 komada bila ponuđena na Sotbijevoj aukciji 14. maja u Ženevi.

Lolobriđida je rekla da će prihod od prodaje uložiti u bolnicu koja se bavi ispitivanjem matičnih ćelija."Ovo neće biti kraj nakita već nešto što čini dobro, pomaže nečemu što je meni veoma važno", rekla je ona Rojtersu. "Želim da iza mene nešto ostane".

Među odabranim komadima je par dijamantskih i bisernih minđuša napravljenih 1964. koje bi mogle da budu prodate za milion dolara, kao i dijamantski prsten od 19 karata vredan milion dolara i set dijamantske ogrlice i narukvice vredan 500.000 dolara.

Lolobriđida takođe prodaje par minđuša od smaragda i dijamanta koje je nosila kada je 1965. fotografisana u društvu umetnika Salvadora Dalija.

Lolobriđida je bila student rimske Akademije lepih umetnosti kada ju je na takmičenju lepote primetio italijanski reditelj Vitorio de Sika. Ona sada kaže da joj nakit sada ne treba jer svoje vreme troši na skulpturu.

U poslednjih 10 godina izlagala je svoja dela u Moskvi, PArizu i Veneciji.Lolobriđida je rekla da je umetnost uvek bila njena karijera iz snova ali da je gluma došla slučajno.

"Gluma nije bila moja želja ali je na koncu svega bila sudbina da radim ovo", rekla je ona. "Bilo je to veoma interesantno iskustvu i bez novca ne bih mogla da radim šta želim u skulpturi".

"Raditi nešto u životu i uživati u njemu je bogatstvo. Srećna sam što to imam", rekla je poznata glumica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track