UCENJUJE: Madona hoće večnu zahvalnost malavijskog naroda

UCENJUJE: Madona hoće večnu zahvalnost malavijskog naroda

Pop kultura -
Dobrota, na šta i samo značenje te reči ukazuje, jeste dobrovoljni, anonimni čin. Ukoliko nije slobodna i nenametljiva, to onda nije dobrota, već nešto drugo, navodi se u saopštenju vrha malavijske držav

LILONGVE - Vlada Malavija "odbrusila" je danas Madoni i optužila je za "ucenjivanje" te afričke države pošto pop diva, kako navode, očekuje "večnu zahvalnost" i VIP tretman svaki put kada poseti humanitarni projekat koji je pokrenula u toj afričkoj zemlji.

"Dobrota, na šta i samo značenje te reči ukazuje, jeste dobrovoljni, anonimni čin. Ukoliko nije slobodna i nenametljiva, to onda nije dobrota, već nešto drugo. Ucena bi bilo najpribližnije objašnjenje", navodi se u saopštenju vrha malavijske države, na čijem je čelu predsednica Džojs Banda Vlada je saopštenje objavila posle nedavne Madonine posete, tokom koje je 54-godišnja pevačica obišla škole koje gradi u okviru svoje humanitarne fondacije.

Madona je ranije usvojila dvoje malavijske dece, a Vlada ocenjuje da je "čudno i depresivno" da pevačica zahteva od Malavija da "večito bude zahvalan" što je to učinila. Kad je reč o njenom dobrotvornom radu, odnosno o izgradnji lokalnih škola, Vlada Malavija je savetovala Madoni da se nauči "pristojnosti poštovanja istine". "To što celom svetu govori da podiže škole u Malaviju, dok zapravo doprinosi izgradnji učionica, u suprotnosti je sa ponašanjem osobe koja misli da zaslužuje najviše državne počasti", zaključuje Vlada u Lilongveu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track