BIBER SKANDAL: Ana Frank bi bila moj fan

Na udaru kritike

BIBER SKANDAL: Ana Frank bi bila moj fan

Pop kultura -
Dolazak u muzej Ane Frank u Amsterdamu je prava inspiracija. Ana je bila sjajna devojka. Nadam se da bi bila Belieber

AMSTERDAM - Pop zvezda Džastin Biber nedavno je u knjigu gostiju muzeja Ane Frank u Amsterdamu napisao da se nada da bi jevrejska devojčica koja je umrla u nacističkom koncentracionom logoru bila njegov obožavalac da je istorija bila drugačija.

Njegov komentar izazvao je poplavu komentara na Fejsbuk stranici muzeja u nedelju i mnogi su kritikovali 19-godišnjeg Kanađanina da je bezosećajan.

Portparolka Kuće Ane Drank, Matje Mostart potvrdila je da je Biber u petak uveče posetio muzej i dodala da muzej ne vidi ništa uvredljivo u njegovom komentaru. Ana Frank se sa porodicom krila u malom stanu iznad skladišta tokom nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu. Njena porodica je uhvaćena i deportovana i Ana je umrla od tifusa u Bergen-Belsenu 1945.Dnevnik koji je vodila pronađen je i objavljen posle rata i jedan je od najčitanijih dokumenata o holokaustu, podseća AP.

Biber je u svom komentaru naveo: "Dolazak ovde je prava inspiracija. Ana je bila sjajna devojka. Nadam se da bi bila Belieber (Biberov fan)".

Taj njegov komentar izazvao je žestoke kritike nekih korisnika društvenih mreža, ali i podsmeh uz komentare da je posle posete jednom takvom muzeju on i dalje mislio samo na sebe.

Biber ima 37 miliona sledebenika na Tviteru i mnogi od njih su stali u njegovu odbranu. Zanimljivo je i da mnogi njegovi obožavaoci - mahom tinejdžerke - ne znaju ko je bila Ana Frank.

http://www.youtube.com/watch?v=Sz9F-3nTI4I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track