Počinje deveta Palilulska olimpijada kulture

Počinje deveta Palilulska olimpijada kulture

Pop kultura -
Na Olimpijadi mladih stvaralaca takmičiće se stvaraoci u dramskom, muzičkom i likovnom stvaralaštvu, recitovanju, popu, roku, hip-hopu, kratkoj priči, kratkom filmu

BEOGRAD - Deveta Palilulska olimpijada kulture (POK), takmičenje mladih stvaralaca u brojnim oblastima kulture, svečano će biti otvoreno u ponedeljak, 13. maja uveče na Sceni "Stamenković" u Ustanovi kulture "Palilula".

Na svečanom otvaranju u kulturno zabavnom programu učestvovaće Inspektor Blaža, Vuk Rosandić, Ivan Zeljković, Milica Mandić i gumac Marko Stojanović.

Na Olimpijadi mladih stvaralaca takmičiće se stvaraoci u dramskom, muzičkom i likovnom stvaralaštvu, recitovanju, popu, roku, hip-hopu, kratkoj priči, kratkom filmu.

Manifestacija traje do 17. maja, kada će biti proglašeni pobednici po kategorijama.Olimpijada kulture sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka bila je prestižno takmičenje mladih rok bendova.

Opština Palilula je 2005. godine obnovila manifestaciju i proširila je na ostale kulturne discipline. U početku su se takmičili učenici palilulskih srednjih škola, a od prošle godine pravo na učešće na Olimpijadi imaju svi mladi iz Beograda između 14 i 25 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track