NAJBOLJI: Đuroviću nagrada za režiju na Beverli Hilsu

NAJBOLJI: Đuroviću nagrada za režiju na Beverli Hilsu

Pop kultura -
Drago mi je što je publika na drugom kraju sveta, prepoznala onu univerzalnu emociju mog filma i što je moguće u Srbiji napraviti normalan film, rekao je reditelj

BEOGRAD - Reditelj Hadži-Aleksandar Đurović dobitnik je nagrade za najbolju režiju na upravo završenom Beverli Hils filmskom festivalu.

Kako su saopštili producenti, Đurović je nagradu dobio za režiju filma "Ljubav dolazi kasnije". Film je prikazan u čuvenom Kineskom pozorištu pred žirijem festivala i brojnom američkom publikom, koji su ocenjivali svaki od filmova.

U zvaničnoj selekciji je prikazano oko 30 filmova iz celog sveta.U žiriju su bili značajni filmski stvaraoci, među kojima i oskarovac, glumac Džon Vojt, koji je u razgovoru sa srpskim rediteljem istakao da mu se veoma dopao film i njegov rediteljski rukopis.

"Drago mi je što je publika na drugom kraju sveta, prepoznala onu univerzalnu emociju mog filma i što je moguće u Srbiji napraviti normalan film, bez političkih i socijalnih konotacija, baziran na emociji i sudbinama običnih, svakodnevnih ljudi, a da i on bude prepoznat kao vredno delo i nagrađen na ovako značajnom festivalu", rekao je Đurović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track