VEČERAS SPEKTAKL: Koncert grupe Dipeš mod na Ušću
Foto: Reuters

VEČERAS SPEKTAKL: Koncert grupe Dipeš mod na Ušću

Pop kultura -
Postavljena je bina široka 50 i duboku 24 metra, a u bekstejdžu je kompleks od 11 prostorija za bend i menadžment turneje. Kapije se otvaraju u 17.30 sati, a program počinje u 20 časova

Grupa Depeche Mode održaće večeras koncert u Beogradu, na Ušću, u okviru svetske turneje pod nazivom "The Delta Maćine Tour", koju su počeli 4. maja u Nici.

Popularni bend doleteo je u subotu popodne privatnim letom na aerodrom "Nikola Tesla", a zatim se smestio u hotel "Metropol".

Depeche Mode u srpsku prestonicu stiže s 20 kamiona opreme i četiri autobusa tehničke ekipe koja broji više od 100 ljudi.

Na Ušću je postavljena bina široka 50 i duboku 24 metra, a u bekstejdžu je čitav mali kompleks, sastavljen od 11 prostorija za bend i menadžment turneje. Kapije se otvaraju u 17.30 sati, a program počinje u 20 časova.

Kao predgrupa nastupiće elektronski dvojac "Diamond Version", zajednički projekat inovativnih predstavnika nemačke eksperimentalne muzičke scene, Byetone i Alva Noto. Vizuelni identitet turneje Depeche Mode potpisuje čuveni fotograf i reditelj Anton Korbijn, a za dizajn svetla odgovoran je Pol Normandale, svetski priznat umetnik koji je samo prošle godine dizajnirao svetlosne efekte za koncerte izvođača poput "Coldplay", Nore Džouns i "Stone Roses".

Milioni fanova širom sveta očekuju Depeche Mode na 73 koncerta u okviru ambiciozne turneje, a frontmen sastava Dejv Gahan, pored već najavljenih evropskih i severnoameričkih koncerata, u intervjuu za muzički magazin "Billboard" je otkrio da će 2014. godini posetiti i Južnu Ameriku i Aziju.

Sastav je otkazao koncert u Istanbulu, koji je trebalo da se održi u petak, 17. maja, zato što kamioni sa opremom nisu mogli da pređu bugarsko-tursku granicu zbog blokade bugarskih kamiondžija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track