Ljubomir Bulajić: Igram u stranom filmu, ali još mi je rano za Holivud!

Intervju, glumac

Ljubomir Bulajić: Igram u stranom filmu, ali još mi je rano za Holivud!

Pop kultura -
Ostaje u zemlji Koncentrisan sam na našu zemlju. Voleo bih da se pre svega ovde ostvarim kao glumac, pa tek onda da odem u inostranstvo

Ljubomir Bulajić nedavno je završio sa snimanjem nastavka filma „Ironclad“.Glumac, koji je u Srbiji postao poznat po ulogama u seriji „Nepobedivo srce“ i filmu „Šešir profesora Koste Vujića“, dobio je prvu veliku ulogu u stranom ostvarenju na kastingu. Saradnja s britanskim rediteljem Džonatanom Inglišom ostaće mu u najlepšem sećanju.- Ovo je moj prvi akcioni film. Bilo je veoma uzbudljivo da snimam taj žanr, pogotovo što se takvi filmovi retko snimaju kod nas. Imao sam priliku da se uvučem u srednjovekovne, engleske kostime i učestvujem u sjajnim akcionim scenama.♦ Kakve su šanse da napraviš internacionalnu karijeru?- Ne razmišljam o tome. Koncentrisan sam na našu zemlju. Voleo bih da se pre svega ovde ostvarim kao glumac, pa tek onda u inostranstvu. Da li će to biti za godinu-dve ili možda 10, vreme će pokazati.♦ Kakav lik priželjkuješ da odglumiš?- Još od studija sam želeo da igram Hamleta, ali mi se to nije dalo. Umesto toga bio sam Romeo i Troil. Volim Šekspira, a Hamlet mi je nekako najbliži. Nadam se da će neko jednog dana doći i reći: hoćemo te za Hamleta, bilo na filmu bilo u pozorištu.♦ U tvom prvom filmu „Plavi voz“ snimio si nekoliko ljubavnih scena. Zašto su glumcima takvi kadrovi najteži?- Nisu svi glumci egzibicionisti. Nekom takve scene padaju teže, nekom lakše. Na to gledam kao na deo posla, i uvek se trudim da, šta god da radim, to odradim najprofesionalnije što mogu, pa tako i ljubavne scene. Kad se one rade, važno je prevazići tremu i opustiti se kako bi sve to izgledalo prirodno i istinito.

Idol mi je Bata Živojinović♦ Imaš li idola?- Odrastao sam na filmovima Bate Živojinovića, gledajući ga kao nacionalnog junaka, i mislim da je cela moja generacija s uživanjem gledala te filmove. U seriji „Nepobedivo srce“ imao sam priliku da se zajedno s njim nađem u nekoliko scena.

Mnogo sam naučio od Berčeka♦ Kako je bilo snimati s Aleksandrom Berčekom?- Berčekov odnos prema nama mladima na snimanju „Šešira profesora Koste Vujića“ bio je više nego fenomenalan, i to je dosta uticalo na harmoniju u filmu. A kakav je Berček glumac i šta se od njega u tom segmentu može naučiti - mislim da je o tome suvišno bilo šta pričati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track