Anđelinina tetka umrla od raka dojke

Anđelinina tetka umrla od raka dojke

Pop kultura -
Glumičina tetka preminula je dve nedelje pošto je Anđelina Džoli objavila da je uradila preventivu dvostruktu mastektomiju iz straha da bi i sama mogla da oboli od raka

SAN DIJEGO - Tetka holivudske glumice Anđeline Džoli preminula je u nedelju od raka dojke, prenose agencije pozivajući se na izveštaje bolničkih zvaničnika.

Glumičina tetka preminula je dve nedelje pošto je Anđelina Džoli objavila da je uradila preventivu dvostruktu mastektomiju iz straha da bi i sama mogla da oboli od raka.

Debi Martin, mlađa sestra glumičine majke, preminula je u 61. godini u Paloma centru u Eskondidu u blizini San Dijega. Njen suprug rekao je britanskom Skaj njuzu da je njegova supruga imala isti gen BRCA1 koji ima i Džolijeva.

Majka Anđeline Džoli Maršelijn Bertrand preminula je od raka dojke 2007. kada je imala 56 godina. Džolijeva je 14. maja šokirala svet kada je u tekstu objavljenom u Njujork tajmsu otkrila da je odstranila obe dojke iz straha da bi zbog "lošeg" gena i sama mogla da oboli od raka.

Anđelina Džoli, koja je Oskara dobila za ulogu u filmu "Neprilagođena", navela je da se na operaciju odlučila kada su lekari procenili da ima 87 odsto šansi da dobije rak dojke i 50 odsto šansi da oboli od raka jajnika zbog nasledne genetske mutacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track