SKANDAL: Violinista Nemanja Radulović ucenjivao Sanju Ilića
Foto: Damir Dervisagic

Kolege ostavio na cedilu u Nišu

SKANDAL: Violinista Nemanja Radulović ucenjivao Sanju Ilića

Pop kultura -
Violinisti Raduloviću preti tužba jer je pred sam početak spektakla „Konstantinus Magnus“ tražio dodatnih 3.000 evra da bi izveo samo jednu kompoziciju

Ponašao se kao nabeđena zvezda.Violinista Nemanja Radulović tražio je dodatnih 3.000 evra na osnovni honorar da bi preksinoć nastupio na spektaklu „Konstantinus Magnus“ u Nišu. Svetski poznati umetnik obavestio je organizatore proslave obeležavanja 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta sat vremena pre početka koncerta da neće izaći na binu s baletom, horom i orkestrom Narodnog pozorišta.- Problem s Nemanjom nastao je na probi. On nije želeo da nastupi na koncertu Sanje Ilića jer će ga snimati televizija. Prema njegovim rečima, sa svojim menadžmentom ima ugovor koji mu ne dopušta da se pojavljuje na koncertima koji se emituju uživo - kaže Saša Stamenković, menadžer grupe Balkanika:- Odmah smo pozvali te ljude, a oni su nam tražili dodatnih 3.000 evra. U ugovoru koji smo potpisali pre šest meseci svi detalji jasno su precizirani. Nemanja ga je prekršio i slučaj je preuzeo naš advokat. Zbog svog hira moraće da plati penale, koji su pet puta veći od honorara što je dobio. Izjavio je da mu to nije problem.Kako saznajemo, angažman mladog violiniste, koji je rođen u Nišu, a živi u Parizu, košta 10.000 evra. U Srbiji je trebalo da svira za nešto manje novca. Od organizatora je dobio hotelski smeštaj u hotelu s pet zvezdica, kao i avionske karte i transfer od aerodroma u Sofiji.- Nastupili su i drugi muzičari koji rade u inostranstvu, a jedino smo s Nemanjom imali problem - naglašava Stamenković.Kompozitora Sanju Ilića nije mnogo potresao potez mladog umetnika.- Posle toliko godina karijere više ništa ne može da me šokira. Žao mi je što Nemanja pred svojim sugrađanima nije izveo kompoziciju koju sam pisao specijalno za njega i prema njegovoj tehnici sviranja - rekao je Ilić za Kurir.Radulović je nastup na Niškoj tvrđavi gledao iz publike.- Morao sam samo sat vremena pre početka da odustanem od učešća. Ugovor mi ne dozvoljava da nastupam na koncertima koji se prenose uživo. Veoma mi je žao - rekao je tada violinista za Kurir.

Sanja Ilić: Posle toliko godina karijere više ništa ne može da me šokira
Sanja Ilić: Posle toliko godina karijere više ništa ne može da me šokira

Nemanja postao počasni doktor naukaNemanja Radulović proglašen je juče za počasnog doktora nauka. Senat Univerziteta u Nišu na poslednjem zasedanju doneo je jednoglasnu odluku da mu se dodeli akademska titula.

Koncerti mu rasprodati dve godine unapredNemanja Radulović je rođen 1985. godine u Nišu. S porodicom se 1992. godine odselio u Beograd, gde je završio Srednju muzičku školu „Kosta Manojlović“.Godine 1998. započeo je studije na Visokoj školi za muziku u Sarbrikenu, a od 1999. godine studirao je i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Sa 14 godina primljen je na Visoki nacionalni konzervatorijum za muziku u Parizu.Koncerti su mu bukirani dve godine unapred, a nastupa oko 200 puta godišnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track