Niški džez festival ostao bez novca

Niški džez festival ostao bez novca

Pop kultura -
Nišvil je ostao bez sredstava što je naišlo na oštre reakcije u pojedinim političkim krugovima

NIŠ - Niški dzez festival "Nišvil", prema odluci Komisije za savremeno stavralaštvo Ministarstva kulture i informisanja, ostao je bez sredstava što je naišlo na oštre reakcije u pojedinim političkim krugovima.

Direkcija festivala navela je da sagledava posledice ovakve odluke povodom konkursa Ministarstva za sufinansiranje projekata i nagoveštava povlačenje svih materijala iz štampe na kojima se to Ministarstvo pojavljuje kao pokrovitelj dzez festivala koji je pre tri godne dobio status manifestacije od nacionalnog značaja.

Narodna poslanica "Niške priče" Sanja Jeftić Branković ( ranije bila u LIberalno-demokratskoj partiji ) pozvala je preko loklanih medija sve niške poslanike "da brane "Nišvil", a njen kolega iz tog političkog pokreta i odbornik Predrag Jelenković bio je još oštriji i čak zatražio ukidanje Ministarstva kulture.

"Nije dobar koncept kada Ministartsvo kulture služi samo za sređivanje fasada verskih objekata", rekao je Jelenković novinarima.On je zatražio od savetnika za kulturu predsednika Srbije Radoslava Pavlovića da učini napor i pomogne da se obezbede sredstva za "Nišvil" pošto Ministarstvo kulture nije imalo sluha za "taj brendSrbije".

Iz "Niške priče" podsećaju da se nije štedelo u organizaciji manifestacija posvećene obeležavanju 17 vekova Milanskog edikta, ali da se ovakvom odlukom dovodi u pitanje opstanak festivala koji je stekao zavidnu reputaciju i izvan zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track